Last news in Fakti

9 Февруари, 2012 11:09 1 681 1

Французи се подиграват на Надал - използвал допинг (видео)

  • надал-
  • "ролан гарос"-
  • допинг-
  • скеч-
  • франция-
  • ескануела-
  • itf
Французи се подиграват на Надал - използвал допинг (видео) - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Въпреки че Рафаел Надал е носител на шест титли от "Ролан Гарос", той така и не успя да влезе в сърцата на местните фенове. Една от причините е, че французите по традиция не обичат испанците, а това си пролича и в поредното видео, пуснато по местния "Canal Plus". Скечът е от сериита "Les Guignols" (в превод от френски "Куклите") и в него кукла с главата на Рафаел Надал уринира в резервоара на колата, след което автомобилът тръгва бързо и тенисистът е спрян от полицаи заради превишена скорост. Посланието на видеоклипа e "Испанските спортисти не печелят случайно", излизат емблемите както на испанската тенис федерация, така и на футболната и тази по колоездене.

"Този път отидоха прекалено далеч - коментира президентът на тенис федерацията Хосе Луис Ескануела. - Ние не можем да останем безразлични към клеветите по адрес на нашите състезатели". Испанците са получили подкрепа от ITF, която е видяла шегата с Надал като атака срещу анти-допинговата програма.

Испанската тенис федерация е решена да даде под съд френската телевизия заради неправомерно използването на логото й и клевета.

Междувременно чичото и треньор на испанската звезда - Тони заяви: "Французите могат да чакат вечно, докато Рафа даде положителен тест. Няма никакъв начин. Ако искат, могат да чакат. Просто е смешно, че се занимават толкова много с Рафаел и испанските спортисти. Всички елитни атлети преминават постоянно през допинг тестове, невъзможно е да излъжеш. Рафа е правил поне 20, няколко от които изненадващи, много е трудно да измамиш".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги Георгиев

    0 0 Отговор
    Ами и испанците да се подиграват с французите, какво пищят като ощипана стара мома...