10 Февруари, 2012 11:36 1 096 0

Надал: Французите прекалиха

  • надал-
  • франция-
  • тенис-
  • испания-
  • барние
Надал: Французите прекалиха - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Французите прекрачиха границата, това е кампания на една държава срещу нейна съседка", обяви Рафаел Надал, който стана жертва на пошъл скеч по френската телевизия "Canal+", предаде БГНЕС.

В шоуто "Куклите" по водещия френски канал кукла, имитираща Надал, бе показана как зарежда своя автомобил със собствената си урина, след което е спрян от пътни полицаи за превишена скорост. Скечът завършва с надпис: "Испанските атлети - те не печелят по случайност". "Може да е смешно за момент, но не и когато се повтаря много пъти. Този път французите прекрачиха границата. Това не е само една медия - говорим за цялостна кампания на една държава срещу нейна съседка", бе отговорът на испанския тенисист.

"Тъжно е да има кампания срещу нещо, което е коствало толкова много усилия. При нас няма хапчета, спринцовки или други подобни неща. Мога да ви уверя в това. В случая трябва да ни защитят институциите, защото това не е атака срещу мен или друг спортист, а срещу Испания, и не става въпрос само за "Canal+", а и за други медии", допълни носителят на 10 титли от Големия шлем. Испанската тенис федерация има намерение да съди "Canal+" за атаката срещу Надал и за използването на емблемата й без позволение.

"Клиповете не само са проява на изключително лош вкус и пълна липса на етика, но и откровено лъжат", обяви външният министър на Испания Хосе Мануел Гарсия-Маргайо. Френският представител в Европейската комисия Мишел Барние отказа да коментира случая. "Canal+" също не могат да бъдат открити за коментар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА