18 Юни, 2018 19:59 1 377 1

Белгия победи Панама без особени усилия

  • белгия-
  • панама-
  • лукаку-
  • мертенс-
  • световно първенство

"Червените дяволи" се развихриха през втората част и решиха мача

Белгия победи Панама без особени усилия - 1
Снимка: БТА/АР

Един от скритите фаворити на Световното - Белгия, разби дебютанта и аутсайдер Панама с класиката 3:0 в първия им мач от група “G” на стадион "Олимпийски" в Сочи. Дрис Мертенс (47мин) и Ромелу Лукаку (69мин, 75мин) вкараха головете за „червените дяволи“, които нямат загуба под ръководството на испанеца Роберто Мартинес от 20 официални срещи – 15 победи и 5 равенства. Другите два тима от тази група са Тунис и Англия.

"Червените дяволи" категорично доминираха през първата част, но така и не намериха верния път към вратата на "каналджиите", които отправиха един неточен удар, дело на Армандо Куупър. Вратарят на панамците Хайме Пенедо на няколко пъти блесна, спасявайки удари на Караско и Еден Азар.

В началото на второто полувреме Дрис Мертенс реализира красив гол и даде преднина на белгийците. Той първо се опита да центрира топката, но Роман Торес изчисти с глава. Топката стигна пак до Мертенс, който с воле я прати във вратата на Пенедо за 1:0. Пет минути по-късно Де Бройне шутира в аут от фаул, а след още две минути Мурийо бе изпуснат от белгийските защитници и можеше да изравни, но Тибо Куртоа спаси и изби топката в корнер.

Белгийците затвърдиха превъзходството си с гол на Ромелу Лукаку, който засече центриране на Кевин де Бройне и се разписа с с глава за 2:0. Атаката бе започната от Еден Азар, който направи хубав пробив в наказателното поле на "каналджиите" и върна топката към Де Бройне. Разликата стана класическа след светкавична контраатака на "червените дяволи" и нов гол на Ромелу Лукаку след асистенция на Еден Азар.

До края на мача белгийците не допуснаха изненади, а единственият шанс за панамците бе пряк свободен удар в 89-ата минута, при който Фидел Ескобар шутира право в ръцете на Тибо Куртоа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Munchen

    1 0 Отговор
    И трите гола ми харесаха, особено първият. Добър мач за Белгия с много силно второ полувреме.