9 Юли, 2018 00:00 3 681 4

Предстои цялостен ремонт на стадион "Спартак"

  • спартак-
  • спартак варна

От общинския съвет дадоха съгласието си за предоставяне на ФК „Спартак 1918“ на безвъзмездно право на ползване за част от спортните съоръжения

Предстои цялостен ремонт на стадион "Спартак" - 1
Снимка: bgclubs.eu

Предстои цялостна реконструкция на стадион „Спартак“. Това бе и основна тема на заседание на ПК „Собственост и стопанство“, на което беше обсъден казусът „Спартак“. Около 1,45 млн. лева с ДДС ще струва ремонтът съоръжението по предварителни разчети. 53 хил. лева от тях ще бъдат осигурени от местната хазна като компенсирани промени по бюджета на Община Варна за 2018 г. Те ще бъдат за сметка на средствата, предвидени за ремонта на ул. „Ал. Рачински“. За останалите близо 1,4 млн. лева общината ще разчита на финансова подкрепа на държавата. Общинските съветници упълномощиха кмета на Община Варна да предприеме всички необходими действия за осигуряване на финансирането от държавния бюджет.

По предложение на председателя на общинския съвет Тодор Балабанов бяха взети решения, свързани с новото дружество „Стадион Спартак“, изцяло собственост на Община Варна.

Съветниците дадоха съгласието си за предоставяне на ФК „Спартак 1918“ на безвъзмездно право на ползване за част от спортната база на „Стадион Спартак“ ЕАД. Футболният клуб ще получи всички имоти на дружеството с изключение на стадиона, тъй като предстои ремонт. След извършване на строително-монтажните работи и въвеждането на обектите в експлоатация се предвижда да се извърши увеличаване на капитала на дружеството „Стадион Спартак“ със стойността на изпълнените дейности.

Членовете на комисията одобриха промяна в наименованието – от „Стадион Спартак“ АД на „Стадион Спартак“ ЕАД. Решено бе съставът на Съвета на директорите да бъде намален от петима на трима членове. В новия директорски борд ще влязат Венцислав Младенов, управител на ОП „Спорт-Варна“, председателят на „ЖСК – Спартак“ Иван Иванов и Иван Буроджиев, който е предложение на ФК „Спартак 1918“. Тримата няма да получават възнаграждения.

„Когато поехме клуба през декември миналата година, децата бяха 67. В момента тренират 250, като желанието ни е да увеличим броя им до 450“ , сподели пред съветниците Евгений Балев от ръководството на футболния клуб. Амбицията на „Спартак 1918“ е да развие детско-юношеската школа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vasik atanasova

    11 5 Отговор
    добре че се намеси ЕВГЕНИ БАЛЕВ
    иначе стадиона щеше да е съборен и на негово място построена
    жилищна кооперация
  • 2 Бившата на Юрий Гагарин

    7 13 Отговор
    Да не стане като със стадион "Дупката", който го строят вече 10+ години?! Отдавна са известни ТИМаджийските схеми, които в началото тръгват с грандиозен проект, после с годините и причините си "усвояват" средствата едни-други и накрая "Дупката" стана с 30% по-малка площ, но пъкк все още ГО МЪЧИМ...

    Коментиран от #3

  • 3 Боби

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Бившата на Юрий Гагарин":

    Строежът се забави, но това все пак е изграждане на цял стадион от нулата, а не просто частична реконструкция и е съвсем нормално да отнеме време. За мен по-важното в случая е, че продължава да се строи и скоро ще имаме модерен стадион, който може да посреща мачове на европейско ниво.

    Коментиран от #4

  • 4 ТИМ Варна ви пращат поздрави

    0 5 Отговор

    До коментар #3 от "Боби":

    Бобиии, аз съм възпитаник на спортно училище "Г.Бенковски", което е от другата страна на платното - преди имаше табела (по времето на Кирил Йорданов -"Дупката") на която имаше дати /начало-край/ на изпълнение, както и номер на европейска програма по която се наливат парите - сега няма информационна табела с тези ВАЖНОСТИ, що така?