Last news in Fakti

18 Март, 2012 10:30 4 077 1

Футболист на Болтън в критично състояние

  • муамба-
  • тотнъм-
  • болтън-
  • болтън-
  • арсенал-
  • купата на англия-
  • припадък
Футболист на Болтън в критично състояние - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Инцидент с футболиста на Болтън и съотборник на българския национал Мартин Петров - Фабрис Муамба , спря мача между "тротърс" и Тотнъм от 1/4-финалите на турнира за Купата на Англия. При резултат 1:1 в 41-ата минута бившият футболист на Арсенал Муамба се свлече на земята без да има контакт с противников футболист. След над седем минути, в които медицинският щаб на "Уайт Харт Лейн" се опитваше да помогне на халфа, реферът Хауърд Уеб взе решение да прибере двата отбора в съблекалните.

Все още няма никаква яснота какво се е случило с Муамба и какво е неговото състояние. Минути след като двата отбора бяха прибрани в съблекалните, дикторът на стадиона обяви, че реферът Хауърд Уеб е взел решение да спре мача.

По лицата на футболистите и на двата отбора можеше да се разбере, че положението на Муамба е изключително тежко. Според "Би Би Си" бившият национал на Англия за младежи се бори за живота си, след като 10 минути е получавал първа помощ от лекарите и на двата клуба. Всички фенове на "Уайт Харт Лейн" пък изразиха подкрепата си към футболиста, скандирайки името му.

Американският спортен канал "ESPN", който отразява телевизионно срещата, съобщава, че докато е бил изнесен на носилка, Муамба не е дишал. Преди това лекарите са използвали дефибрилатор, за да възстановят сърдечната и мозъчната му дейност.

По-късно се появи информация, че състоянието на Муамба е тежко. От болницата, в която е настанен играчът, съобщиха, че е стабилна кондиция, но по-късно се появи информация, че той се намира в интензивното отделение на лечебното заведение и състоянието му е критично.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илич Рамирес

    0 0 Отговор
    Дано Бог е до него в този критичен момент и му помогне да се управи напълно.