Last news in Fakti

27 Март, 2012 10:13 654 0

Родик отстрани Федерер в Маями

  • маями-
  • тенис-
  • анди родик-
  • федерер-
  • григор димитров

Григор Димитров се надява на нова победа над тенисист от Топ 10 на света

Родик отстрани Федерер в Маями - 1
Анди Родик - Снимка: ЕПА/БГНЕС

Номер три в света Роджър Федерер изненадващо загуби от американеца Анди Родик с 7-6, 1-6, 6-4 на Мастърса в Маями, с което прекъсна серията си от 16 поредни победи и отпадна в третия кръг на състезанието, предаде БГНЕС.

Родик, който падна до 34-та позиция в света, успя да надиграе швейцарския маестро, като това е първия му триумф над тенисист от топ 3, от 2010 година насам, когато победи Новак Джокович в Синсинати. "Имах своя шанс. Анди се справи с мен в първия сет, а след това се озовах губещ и в третия. Сервисите му бяха наистина добри, игра агресивно и правеше всичко каквото трябва. Това е страхотна вечер за него и американския тенис, но е трудна за мен", каза Федерер след мача.

"Надявам се на нова победа над тенисист от Топ 10 на света", заяви първата ни ракета при мъжете Григор Димитров по повод двубоя си с Янко Типсаревич от четвъртия кръг на турнира на АТР в Маями.

Вчера Гришо постигна най-голямата победа в кариерата си, надигравайки седмия с вета Томаш Бердих с 6-3, 2-6, 6-4 в мач от третия кръг на турнира. Успехът ще върне Димитров в Топ 100 на света, а сега на него му предстои двубой с друг представител на Топ 10 - деветия в света Янко Типсаревич. Досега българинът има загуби и в двата си мача срещу този противник. Хасковлията обаче остава оптимист за шансовете си.

"Надявам се на нова победа над тенисист от Топ 10. Искам да играя добре и да бъда подготвен физически. Играл съм няколко пъти с Янко. Мисля, че ще се получи оспорван двубой", сподели Димитров на пресконференцията след достигането си до четвърти кръг. Той разкри и мнението си за победата над Бердих. "Страхотен мач. Не очаквах да играя толкова добре, защото бях много уморен. От друга страна, не вкарах много първи сервиси. Имах и малко късмет при 4-4 в третия сет. Радвам се, че спечелих", продължи Димитров.

Серина Уилямс гледа на живо мача на Гришо с Бердих, което подхрани слуховете за връзка между двамата, но българинът уточни, че двамата са добри приятели и след срещата е дошла да го поздрави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА