Last news in Fakti

31 Декември, 2018 11:41 2 134 1

Манчестър Сити и Юнайтед жънат победи!

  • манчестър сити-
  • победа-
  • саутхемптън-
  • висша лига-
  • футбол

Манчестър Сити се върна на победния път с победа над Саутхемптън с 3:1 като гост, а Юнайтед продължава успешната серия, след като разгроми с 4:1 Борнемут

Манчестър Сити и Юнайтед жънат победи! - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Манчестър Сити прекъсна серията си от две поредни загуби във Висшата лига и срази с 3:1 като гост Саутхемптън. Двубоят бе от 20-ия кръг на Премиърлийг. Давид Силва и Серхио Агуеро бяха точни за "гражданите", а Джеймс Уорд-Праус си вкара автогол. Пиер-Емил Хьойберг бе точен за "светците".

С успеха Сити се върна на второто място във временното класиране, събирайки 47 точки. Саутхемптън е точно над зоната на изпадащите с 15 пункта.

В 5-ата минута Маккарти спаси опасен удар на Давид Силва. Четири минути по-късно Елиунуси изведе Остин зад защитата на "гражданите". Нападателят обаче не успя да овладее добре топката и Едерсон улови.

В 10-ата минута Бернардо Силва проби отдясно и намери Давид Силва, който с прецизен удар вкара за 0:1. В 19-ата минута опасна контраатака на "гражданите" завърши с удар от външната страна на гредата на Марез.

Последваха още два пропуска на гостите чрез Кун Агуеро. В 33-ата минута Едерсон спаси опасен удар с глава на Остин.

Четири минути по-късно южняците успяха да изравнят. Пиер-Емил Хьойберг отне топката от Зинченко, напредна и с удар от 16 метра вкара за 1:1.

В 45-ата минута търлинг проби отляво и центрира, топката се отби от Уорд-Праус и залъга вратаря, който не успя да се справи и кълбото премина голлинията за 1:2.

В продължението на първата част Зинченко центрира, Агуеро надскочи своя пазач и реализира с глава за 1:3.

През втората част Сити продължи да контролира събитията на терена, а с пропуски се отличиха Агуеро и Стърлинг.

Пет минути преди края на мача голмайсторът на "светците" Хьойберг бе изгонен.

В същото време, само преди ден, отборът на Манчестър Юнайтед разгроми с 4:1 Борнемут на "Олд Трафорд" в мач от 20-ия кръг на английската Висша лига, пише Sportal.

Манчестър Сити и Юнайтед жънат победи!

Пол Погба даде аванс на домакините в резултата още в 5-ата минута. Той се възползва от блестящ пробив и асистенция на Маркъс Рашфорд. В 33-ата минута отново Погба бе точен за 2:0, този път с глава. Маркъс Рашфорд вкара третия гол за домакините в 45-ата минута, а в последните секунди на първата част Нейтън Аке бе точен с глава за Борнемут. В 72-ата минута включилият се от пейката Ромелу Лукаку направи резултата 4:1. Така "червените дяволи" записаха трета убедителна победа в третия си мач под ръководството на новия мениджър Оле Гунар Солскяер. Юнайтед продължава да е шести в класирането, но вече само на 3 точки зад петия Арсенал. Четвъртият в подреждането Челси е с 8 точки пред "червените дяволи". Борнемут пък заема 12-а позиция.

Манчестър Сити и Юнайтед жънат победи!

Антони Марсиал, Маркъс Рашфорд и Джеси Лингард бяха тримата в атака за Юнайтед днес. Това бе нападателното трио на тима и при победата с 5:1 срещу Кардиф в дебютния мач на Солскяер начело на "червените дяволи". Борнемут също излезе с трима в атака - Джуниър Станислас, Калъм Уилсън и Джошуа Кинг.

Манчестър Сити и Юнайтед жънат победи!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комарджията

    1 2 Отговор
    Мансити-Ливърпул ,x /Дарби Каунти-Мидълзбро,x/Лутън-Барнзли,x