Last news in Fakti

31 Януари, 2019 11:29 1 296 0

Ливърпул не се възползва от грешката на Сити

  • ливърпул-
  • лестър-
  • мане-
  • магуайър-
  • равенство-
  • грешка-
  • манчестър сити

"Мърсисайдци" завършиха 1:1 с Лестър

Ливърпул допусна грешна стъпка в битката за титлата, след като завърши 1:1 у дома с Лестър в мач от междинния 24-и кръг на английската Висша лига. Мърсисайдци не успяха да се възползват максимално от загубата на шампиона Манчестър Сити при визитата на Нюкасъл (1:2) и увеличиха аванса си на върха само до 5 точки.

Садио Мане в 3-ата минута изведе мърсисайдци рано напред в резултата и този гол като че ли ги успокои твърде много. В добавеното време на първата част Хари Магуайър (45+2) изравни и донесе точка на „лисиците“.

Домакините поведоха още в 3-ата минута, когато Садио Мане комбинира с Андрю Робъртсън и се разписа за 1:0. Три минути след гола вратарят на гостите спаси удар на Роберто Фирмино, а секунди по-късно пък Джеймс Мадисън падна в наказателното поле на „червените”, но не последва сигнал за дузпа. На повторенията се видя, че Мадисън бе препънат, но извън наказателното поле и все пак нямаше сигнал за фаул.

След пропуск на Мадисън в 24-ата минута при грешка на вратаря Алисон до края на полувремето не се случи почти нищо запомнящо се. В добавеното време на първата част обаче Мадисън центрира от фаул, защитниците изчистиха, но Чилуел върна топката в наказателното поле и Хари Магуайър не сгреши за 1:1.

„Лисиците” започнаха по-добре втората част и 50-ата минута Бен Чилуел намери прекрасно в наказателното поле отляво Джеймс Мадисън, който се озова очи в очи с Алисон, но предпочете да центрира и сгреши. Постепенно играчите на Клоп укротиха набезите на гостите и взеха инициативата, но въпреки това не създаваха опасни положения.

В 73-ата Лестър можеше да отбележи при контраатака, но Джеймс Мадисън пропусна срещу Алисон, а в ответната атака и Каспер Шмайхел се прояви след удар на Роберто Фирмино. До края на срещата домакините натиснаха сериозно, но "лисиците" устояха на напора и си тръгнаха с точка от "Анфийлд".

След равенството Ливърпул остава на върха с 61 точки и вече 5 повече от втория Манчестър Сити, а Лестър е 11-и с 32.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА