Last news in Fakti

24 Февруари, 2019 14:15 1 629 7

Левски и ЦСКА влязоха в оспорван и драматичен първи двубой

  • левски-
  • цска-
  • среща-
  • български футбол-
  • първа професионална лига-
  • първа лига-
  • промени

Дали промените в двата клуба да се отразили на играта и уменията на футболистите?

Левски и ЦСКА влязоха в оспорван и драматичен първи двубой - 1
Снимка: БГНЕС

След дългата и бурна зимна пауза, днес отборите на Левски и ЦСКА се изправиха един срещу друг на националния стадион "Васил Левски", в мач от 23-ия кръг на Първа професионална лига.

Играчите на двата родни гранда влязоха в оспорвана битка за победа в първия си мач за годината.

Играта им днес бе наблюдавана зорко от феновете, тъй като бе показателна за начина, по който последните промени, настъпили в клубовете им, са се отразили на играта и уменията им на терена.

Битката между 2-ия и 3-ия в класирането придоби още по-сериозни измерения, след като Лудогорец допусна нова грешка и загуби от Черно море.

Левски влезе в срещата от изоставаща позиция в класирането. "Сините" имат 45 точки — с 3 по-малко от ЦСКА, както и 8 по-малко от лидера Лудогорец. "Орлите" обаче, загубиха от Черно море в събота, което прави срещата на стадион "Васил Левски" задължителна за победа, що се отнася до шансовете за титла.

Новите попълнения Валери Божинов и Живко Миланов не са налични в селекцията на Георги Дерменджиев, което означава, че Станислав Костов отново ще води атаката на "сините". В ЦСКА положението е проблемно отляво на защитата, след като и Жеферсон, и Лясков са аут за ЦСКА.

Зимата донесе на стадион "Георги Аспарухов" промяна в управлението, припомнят от bTV.

Изпълнителен директор на "сините" стана Павел Колев, а на 6 март би трябвало официално да бъде сменен и собственикът, като се очаква бизнесменът Васил Божков да получи мажоритарния дял акции.
Това доведе и до промени в тима. Новият треньор на "Левски" е Георги Дерменджиев. Той изведе "Лудогорец" до 3 титли и 1 Купа на България. Откакто е начело на "сините" (от януари 2019 г.) отборът направи равенство 1:1 с "Локомотив" Пловдив и победи с 2:0 "Витоша" Бистрица.

На стадион "Българска армия" също осъществиха изненадваща треньорска смяна. След като Нестор Ел Маестро води отбора по време на целия подготвителен лагер в Испания, той бе заменен от добре познато име — Любослав Пенев.

Бившият национал, който през 2011 г. направи "Литекс" шампион на България, започна своя трети треньорски период начело на "червените" със загуба с 0:2 от "Черно море" и победа с 2:1 над "Ботев" Враца.

"Червените" се разделиха с голямата си звезда Кирил Десподов, който облече фланелката на елитния италиански "Каляри", и разтрогнаха със Станислав Манолев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буко Баламата

    2 6 Отговор
    Сега ще настане едно грухтене.
  • 2 Оппа

    6 0 Отговор
    После ще гледаме Ман. Ю. на театъра на мечтите, а сега гледаме театъра на мафията.
  • 3 Истина зла

    5 3 Отговор
    Съдията изпълни задачата от Перукан- финно да съсече ЦСКА !!!
  • 4 туй беше

    6 3 Отговор
    ПОДОБИЕТО на СЪДИЯ удари здраво рамо на ФУДБОЛНАТА ни МАФИЯ !
  • 5 Ужас

    2 0 Отговор
    отдавна не бях виждал толкова некадърност на едно място. Днес си припомних най-кратката спротна рецензия. Тя е на Б.Шоу в един нюйоркски вестник - "Снощи в Медисън Скуер Гардън" се срещнаха отборите на Хикс и Игрек. ЗАЩО?
  • 6 кадир

    1 0 Отговор
    ПРЕД БФС ТАМ МУ Е МАЙКАТА НЕ ТУК АРМЕЙЙЦИ КРАВАРИТЕ ДЪРЖАВАТА ГИ ТОЛЕРИРА ВИНАГИ
  • 7 вили

    1 0 Отговор
    Всичко е кристално ясно във футбола ни, но най-много ми хареса изказването на Иван Турицов!
    На всички е ясно, че нещата в българския футбол не се решават на терена. И как да се решават, когато на президентът на БФС сина му и зет му играят в Левски и когато един от най-верните му хора в БФС пое оперативната власт на сините. И как да се решават, когато държавата помоли най-крупният хазартен бос да спаси клуба от Герена с най-различни обещания и условности. Не ви ли се струва нагло това вмешателство на политиците във футбола, та то е по-голямо в момента, отколкото при управлението на Бай Тошо! А как го разбирате това хем да държиш монопола в хазарта, а хем и да даваш парите на един от двата гранда, които присъстват във всеки тираж на твоите букмейкъри. Не ли неморално да си собственик на футболен клуб, а в същото време да държиш и телевизионните права на футболното първенство, а на трето място пък и да си собственик и на телевизията, която излъчва този продукт. Тези обвързаностти нима са нормални и не следват ли от тях предпоставки за съществуване на царството на задкулисието.
    На фона на цялата тази нечистоплътност приемам за нещо нормално всичко случващо се във всеки мач от родното първенствО