Last news in Fakti

14 Април, 2019 11:46 1 039 0

Барса, без звездите си, си позволи нулево равенство с Уеска

  • барселона-
  • уеска-
  • ернесто валверде-
  • шампионската лига-
  • лионел меси-
  •  луис суарес-
  • серхио бускетс

Лионел Меси, Луис Суарес и Серхио Бускетс дори не пътуваха за Арагон

Барса, без звездите си, си позволи нулево равенство с Уеска - 1
Снимка: БГНЕС

Шампионът на Испания Барселона си позволи отпускане и равенство 0:0 при гостуването си на 20-ия в класирането Уеска в двубой от 32-рия кръг на Ла Лига. Каталунският тим показа по всякакъв начин, че този мач не е толкова важен предвид приближаващия реванш в Шампионската лига срещу Манчестър Юнайтед, пише sportal.bg. Играчи от калибъра на Лионел Меси, Луис Суарес и Серхио Бускетс дори не пътуваха за Арагон. Въпреки изпуснатите точки в най-лошия за "синьо-червените" случай след края на кръга Барса ще има преднина от 9 точки пред втория Атлетико Мадрид.

Ернесто Валверде реши да заложи на абсолютно експериментален състав, включвайки неопитни футболисти като Муса Уаг, Жан-Клер Тодибо и Рики Пуч. Специалистът изненада и с постройка 3-5-2, изнасяйки в предни позиции Кевин-Принс Боатенг и Усман Дембеле. Наставникът на арагонския тим Франсиско Родригес избра 4-1-4-1 с Енрик Гайего като централен нападател.

В началото на двубоя личеше нервност в действията на гостите от "Камп Ноу". Домакините действаха по-напористо в опит да притеснят своите съперници. В първия четвърт част продукцията на терена не беше никак вълнуваща.

В 16-ата минута Пуч изведе по прекрасен начин Дембеле, който сам срещу вратаря не намери достатъчно добър ъгъл, за да отбележи и допусна вратарят да избие. След центрирането от корнер дебютиращият Тодибо намери топката с глава и отправи опасен удар, отразен от стража на Уеска Роберто Сантамария.

Въпреки експерименталния си състав момчетата на Валверде установиха контрол върху топката. В 37-ата Муса Уаг центрира отдясно, а Боатенг закъсня с шпагат за голов удар. Повторенията показаха, че има засада на Уаг. В 40-ата Гайего премина двама бранители, но топката му избяга и не успя да нанесе по-силен и точен изстрел. Като цяло полувремето ще се запомни с шанса пред Дембеле.

Второто полувреме започна с шанс пред Карлес Аленя. Талантливият полузащитник показа техника в наказателното поле, но не си изработи коридор за шут. В 52-ата домакините имаха в ръцете си голяма възможност за попадение. Топката беше центрирана на втора греда, получи се разбъркване, а Тер Стеген зае чудесна отбранителна позиция, спирайки опита на Гайего.

В 54-ата каталунците изградиха скоростна атака отляво, която беше спряна със съмнителна засада на Дембеле. Той излизаше сам срещу вратаря. Стотина секунди по-късно Барса отново организира нападение отдясно, Уаг извади топката за Дембеле и той не съумя да я насочи в мрежата от 13 метра. В 57-ата Малком получи отляво и стреля към близкия ъгъл. Топката се отби от гредата, а при добавката също не намери очертанията на вратата.

В средата на второто полувреме "блаугранас" бяха подсилени с Филипе Коутиньо и Жорди Алба. Арагонският тим пък вече можеше да разчита на Кучо Ернандес. Гостите от "Камп Ноу" владееха много повече топката, но трудно намираха идеи за разнообразие в атака. В 86-ата Самюел Юмтити направи ценен шпагат в краката на Чими, с който предотврати огромна опасност за вратата на Марк-Андре тер Стеген.

В крайна сметка мачът завърши без попадение. Рики Пуч и Тодибо показаха, че могат да се борят за изяви с първия отбор. Във вторник вечер Барса приема Манчестър Юнайтед във втори сблъсък от 1/4-финалите. Каталунците спечелиха първата среща с 1:0.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА