6 Ноември, 2019 22:00 1 299 0

Байерн вече е на 1/8-финалите в Шампионската лига (ВИДЕО)

  • байерн мюнхен, олимпиакос-
  • шампионската лига

Баварците записаха поредна победа, този път над Олимпиакос

Байерн вече е на 1/8-финалите в Шампионската лига (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

В първия си мач след раздялата с Нико Ковач тимът на Байерн (Мюнхен) надви Олимпиакос с 2:0 у дома и вече е осминафиналист в Шампионската лига. Германците имат 12 точки от четири кръга в група “В”, а гръцкият съперник е последен с 1 пункт. Другите два отбора в групата са Цървена звезда и Тотнъм.

Под ръководството на временния треньор Ханзи Флик баварците изобщо не впечатлиха с изявите, като особено през първата част бяха много инертни. Все пак след почивката те се разиграха и стигнаха до триумфа след попадения на Роберт Левандовски (69’) и Иван Перишич (89’). В Мюнхен вече започват да мислят за дербито с Борусия (Дортмунд) в събота.
Флик не включи Филипе Коутиньо и Тиаго Алкантара в стартовия състав. Двамата бяха сред играчите, с които Байерн загуби тежко с 1:5 от Айнтрахт (Франкфурт) в събота. Шанс в халфовата линия получиха Леон Горетцка и Томас Мюлер, както беше обещано от Флик. Отзад имаше нова двойка централни бранители - Хавиер Мартинес и Дейвид Алаба.

Преди две седмици германците се бяха наложили с 3:2 в Пирея в предишния мач помежду им.
Горетцка отправи първия опасен изстрел в 5-ата минута, който обаче беше спасен от стража на гостите. Малко по-късно Горетцка пак шутира отдалеч, но значително по-неточно.

В 15-ата минута Олимпиакос пропусна да накаже защитата в червено.

В тези минути Байерн в никакъв случай не играеше силно. Все пак Роберт Левандовски успя да стреля с глава, но Жозе Са нямаше проблем.

Първият най-добър шанс за баварците беше изработен от Кингсли Коман в 34-ата минута, но и този път Са беше на мястото си под рамката на вратата на Олимпиакос. Минута по-късно Мюлер завърши нова атака - също с удар в ръцете на вратаря.

В 45-ата гредата спаси гостите, след като рикошет насочи кълбото в нея.

С началото на второто полувреме мюнхенци се втурнаха да атакуват. Така в 50-ата Горетцка засече с глава от упор, но и този път Жозе Са демонстрира отличен рефлекс.
Португалецът продължи да отчайва съперника, като в 60-ата парира коварен шут на Коман.

Следващата опасност пред вратата на Олимпиакос обаче завърши с гол. В 69-ата Коман центрира много остро и Левандовски само насочи топката в мрежата - 1:0.

Две минути по-късно мюнхенци можеха да решат всичко, но Коман не достигна подадената му от Серж Гнабри топка на празна врата.
Независимо че губеха, играчите на Олимпиакос нямаха никакви сили дори да натиснат. Логичното се случи минута преди края, когато влезлият току-що Перишич вкара за 2:0.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА