Last news in Fakti

13 Май, 2019 09:29 1 496 3

Левски се подигра с Черно море

  • костов-
  • паулиньо-
  • мариани-
  • иванов-
  • кики-
  • черно море-
  • левски

"Сините" спечелиха с убедителното 5:1

Левски се подигра с Черно море - 1
Снимка: БГНЕС

Левски победи Черно море с 5:1 като домакин в двубой от 33-ия кръг на Първа лига и вече е на 4 точки зад втория ЦСКА три мача преди края. "Моряците" нямат успех на "Герена" от 61 години (1:0 на 26 април 1958 г.).

Срещата в София започна с опасност пред вратата на домакините, но Ндонгала стреля неточно с глава.

Левски показа убийствена ефективност в нападение в следващите седем минути, като Станислав Костов с глава и Паулиньо след центриране на Илия Юруков направиха 2:0 с първите два точни удара за "сините". Пет минути след това Левски имаше претенции за дузпа след контакт между Пламен Димов и Станислав Иванов.

"Сините" продължиха да поддържат 100% ефективност в нападение в мача и Мариани вкара за 3:0 в 31-ата минута при третия точен удар в мача след опит на Станислав Иванов да стреля към вратата.

Вратарят на гостите Георги Китанов, станал баща в деня на мача, се намеси за първи път едва в 39-ата минута при удар на Станислав Костов. До края на полувремето и Тиам имаше възможност да вкара, но от няколко метра не уцели вратата.

Секунди след подновяването на играта Станислав Костов получи от Паулиньо в наказателното поле и без проблем реализира за 4:0. В следващия половин час играта се поуспокои, а двамата треньори направиха всичките шест смени, като в игра се появиха Божинов, Райнов и Цветкович за Левски, и Василев, Русев и Родриго Силва за Черно море.

Левски стигна до пети гол в 82-ата минута, когато Станислав Иванов се разписа с глава, а няколко по-късно Дани Кики вкара почетно попадение за Черно море след центриране на Мартин Минчев.

До края Левски можеше да вкара и шести гол, но вратарят на "моряците" се намеси блестящо при хубав удар на Мариани от пряк свободен удар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    4 4 Отговор
    И после ще ми разправяте , че няма черно тото и уговорени мачове. Този формат на първенството , ръководството и родният ни футбол са пълна пародия , но каквато ни е държавата , такова ни е и всичко в нея!
  • 2 цЕсКи лЕсЕкА

    3 3 Отговор
    Левски се сетиха да играят ама то първенството свърши! Този мач понамирисва като,че ли ама аееее....
  • 3 Етрополе

    2 0 Отговор
    Аз съм от етрополе, чудя се кого да припозная за цска след като от 3 г ги няма. Май сега ще припозная царско село за новото цска