8 Юни, 2019 15:57 2 552 4

Федерер: Няма втори на клей като Надал

  • надал-
  • федерер-
  • похвала-
  • игра-
  • тактика-
  • вятър-
  • ролан гарос

"Няма никой, който играе дори близо до неговото ниво", заяви Маестрото

Федерер: Няма втори на клей като Надал - 1
Снимка: БГНЕС

Роджър Федерер допусна поражение в сблъсъка си с Рафаел Надал на полуфиналите на Ролан Гарос. Маестрото отстъпи в последователни сетове на големия си съперник във ветровитото време в Париж и напусна надпреварата.

„В първият сет всичко се въртеше върху това да се нагласим спрямо условията. Беше изключително ветровито. Особено когато става дума за толкова голям мач и за двама ни бе сложно. Просто се опитвахме да разберем какво можем и какво не можем да правим в тези условия. Дали да играеш с по-плоски удари, дали да използваш повече спин, ще се опитваш да търсиш рискови удари или просто ще задържаш топката в игра.“

„Във втората част е и моментът, за който съжалявам най-много – пробивът при 2-0 при положение, че вятърът бе с мен. Ако бях избегнал това, може би вторият сет щеше да бъде различен. Да спечелиш подаванията си срещу вятъра с Рафа на ретур е много трудно. Почти не пропуска, а когато влезе в разиграване играе с много спин от форхенд страната и прекрасен контрол от бекхенд.“ Шампионът от 2009 г. отдаде заслуженото на Матадора:

„Той беше по-добър, няма съмнение в това. Може би имах малки шансове, но не бяха достатъчно големи.“ „Той причинява това на всеки, когато играе на клей – кара те да се чувстваш неудобно. Начинът, по който се защитава… няма никой, който играе дори близо до неговото ниво. Дори не знам с кого трябва да тренирам, за да се подготвя за този стил. Мислех си това по време на мача – невероятно е как играе той от дълбочината на корта и е готов да се придвижи напред или назад от основната линия.“ Все пак носителят на 20 титли от Големия шлем е доволен от показаното в по-голямата част от мача:

„Нагласата ми бе „Добре, ветровито е, всичко може да се случи“. Според мен, не играх лошо през първите два сета, трябваше Рафа да създаде разликата и той го правеше чудесно.“ „Когато изоставаш с два сета е съвсем различно. Не трябва да мислиш за това, да се изнервяш заради вятъра или неговата игра. Опитвах да правя това, но още първият гейм бе тежък и това оказа своето влияние за остатъка от сета.“


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От дивия северозапад

    31 0 Отговор
    Евала маестро велик си. Щом си бил по слаб в мача така се прави. А не ама вятъра ми пречеше ама съдиите ми виновни. Така правят големите играчи и за това са велики.БРАВО!
  • 2 бачо

    16 0 Отговор
    Фен съм на Федерер,не харесвам Надал,но на клей няма по добър от Матадора и прави чест на Маестрото за думите които е казал.Колкото до финала,всичко друго от поредната титла за Надал би било сензацията на годината в тениса.
  • 3 Щангиста

    1 0 Отговор
    Има бе - Гришо! Мачкай Гришо!
  • 4 ппп

    0 1 Отговор
    Здравей!