Last news in Fakti

4 Юли, 2019 15:33 2 232 5

Нова идея за промяна на Шампионската лига

  • чеферин-
  • предложение-
  • формат-
  • промяна-
  • шампионска лига-
  • класиране-
  • отбори

Четири групи от по 8 отбора и четвъртфиналистите да се класират автоматично догодина

Нова идея за промяна на Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на УЕФА Александър Чеферин разкри за поредни идеи за промени във формата на Шампионската лига. Босът на евроцентралата предлага занапред всички отбори, достигнали до четвъртфиналите в надпреварата, да си гарантира участие в турнира и през следващия сезон. Освен това словенецът пак засегна темата за групи от по осем отбора, която се прокрадна през последните месеци. Чеферин говори и за нов супер мач за званието “Шампион на шампионите”. Всичко това ще бъде дискутирано на среща на 11 септември.

“С предложението всички четвъртфиналисти да се класират автоматично и за следващия сезон в ШЛ се цели да се предпазят клубове като Аякс през тази година или като Лестър и Монако през предишните - обясни Чеферин пред Times. - През този сезон Аякс стигна полуфинал, но сега е принуден да продава футболистите си, защото не е сигурен за влизането си в групите на турнира през есента. Трябва да предпазим определени клубове - не мисля, че са толкова много, но трябва да се погрижим за тях.”

Друг проект е промяна на броя на тимовете в групите - от сегашните осем групи с по четири отбора на четири групи с по осем състава. Това е идея на Асоциацията на европейските клубове с президент Андреа Аниели.

Продължава да се обсъжда и вариантът с увеличаване на участниците в турнира до 40 или даже 48 съперника. Чеферин обаче е убеден, че поне под негово управление няма да се реализира идеята за Супер лига.

Босът на УЕФА загатна и за организирането на двубой между шампиона от Евро 2020 и носителя на Копа Америка за 2019 г., като победителят ще се окичи със званието “Шампион на шампионите”.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Луд

    4 1 Отговор
    И по какъв начин ги предпазват.
  • 2 Така мисля

    3 0 Отговор
    За пари е всичко ! А здравето на футболистите !
  • 3 Гост

    0 5 Отговор
    Направо да я закриват кой гледа тоя тъп задръстен спорт.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кибик

    2 0 Отговор
    Вече има толкова много мачове че позагубих интерес и гледам само полуфинали и финал. Формат групи от 8 отбора всеки срещу всеки означава още повече мачове.