5 Юли, 2019 10:29 1 225 1

Ариен Робен спира с футбола

  • робен-
  • байерн мюнхен-
  • кариера-
  • отказване-
  • футбол-
  • решение

"Това е най-тежкото решение в живота ми", заяви холандецът

Ариен Робен спира с футбола - 1
Снимка: БГНЕС

Ариен Робен изненадващо обяви, че слага край на професионалната си футболна кариера. 35-годишният холандец прекара последните 10 години в Байерн (Мюнхен), но след края на сезона се сбогува с баварците заедно с Франк Рибери. Предполагаше се, че Робен ще продължи кариерата си в друг клуб, но в крайна сметка бившото крило взе тежкото решение да окачи бутонките.

"Без съмнение това е най-трудното решение, което трябваше да взема... решение, при което сърцето и умът се сблъскаха. Любовта към играта ти дава убеждението, че можеш да се справиш с целия свят, но това не отговаря на действителността, защото вече не всичко работи по начина, по който искаш. Вече не си 16-годишно момче, което си няма и представа какво означава да си контузен. В момента съм здрав и в добра кондиция, но като фен на много други спортове, искам това да е така и в бъдеще. Така че определено ще спра", написа Робен по повод решението си.

Бившият играч на Грьонинген, ПСВ Айндховен Челси, Реал Мадрид и Байерн записа 606 мача и отбеляза 210 гола в 19-годишната си клубна кариера. Към тях той добави и 96 срещи и 37 попадения за националния отбор на Холандия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    4 0 Отговор
    Голям! Играч, който като е здрав и във форма правеше разликата. За съжаление много контузии го налегнаха...Но то и финта му няма хващане, та много го ритаха, че е по-лесно и от злоба. Голям играч! Голям човек! Един от последните наистина големи играчи, нямащи нищо общо с татуирани, мургави, изрусени пендели, които сега минават за футболисти.