Last news in Fakti

28 Юли, 2019 10:07 2 996 3

Историческа победа за Арда

  • efbet лига-
  • футболно първенство-
  • български футбол-
  • победа-
  • арда-
  • футбол-
  • берое

Илиша Сам бе героят, който вкара два от трите гола за тима, в последните минути на срещата

Арда постигна историческа първа победа в efbet Лига. Новакът в елита се наложи с 3:1 над Берое в мач от 3-ия кръг на първенството, игран на "Лаута" в Пловдив. В герой за кърджалийци се превърна Илиша Сам, който вкара два гола в последните минути на срещата. Преди това Зоран Йосипович откри резултата в 14-ата минута, Румян Ховсепян изравни в 33-ата минута, пише topsport.bg.

Така Арда събра 5 точки, докато старозагорци са с две поредни поражение и имат 3 пункта.

Берое излезе напред в резултата при първата си добра възможност. В 14-ата минута Александър Василев центрира отлично в наказателното поле. Там Зоран Гаич не се ориентира добре и не успя да изчисти топката. Зад него дебнеше Зоран Йосипович, който засече кълбото неспасяемо във вратата за 0:1.

Четири минути след това швейцарецът пое топката, но бързо бе блокиран от Атанас Кръстев и Милен Стоев и от малък ъгъл стреля в аут.

Секунди по-късно Иван Минчев проби през центъра и опита шут от далечна дистанция, който мина опасно над гредата на Иван Караджов.

В 21-ата минута Венцислав Бенгюзов не успя да оползотвори отличен пробив отляво на Румян Ховсепян и от около 10 метра стреля право в тялото на играч на гостите.

В 33-ата минута Арда вкара първия си гол в елита на България. Възпитаниците на Стамен Белчев изградиха страхотна атака, която завърши с попадение на Ховсепян. Жоао Аморим намери Атанас Кръстев отдясно, който върна към вратарското поле, където арменецът от движение в близкия ъгъл направи Перниш безпомощен за 1:1.

Шест минути след това Берое остана с човек по-малко. Никита Баранов направи необмислено нарушение срещу Бенгюзов и получи втори жълт картон.

Въпреки че остана с 10 души на терена, старозагорският тим имаше по-чистите положения до края на мача. В 50-ата минута Бригидо бе изведен зад отбраната на Арда. Португалецът бе задържат от Кръстев, но въпреки това не потърси дузпа, а завърши атаката с удар покрай вратата.

След час игра Атанас Кръстев опита да изненада Перниш с удар от дъгата на наказателното поле, но словашкият вратар се справи.

В 69-ата минута в игра за гостите влезе Мартин Камбуров. Осем минути след това нападателят направи непростим пропуск. Камбуров бе изведен сам срещу Караджов от Бригидо, но ударът му бе във вратаря.

В 80-ата минута отличен рейд на Бригидо отляво завърши с подаване към Камбуров, който от точката на дузпата стреля неточно.

Три минути след това Иван Коконов получи топката в наказателното поле, нагласи се за удар, но в последния момент бе блокиран от Охене.

Така се стигна до 89-ата минута, когато Арда стигна до втори гол. Негов автор стана резервата Илиша Сам. Тимът от Кърджали разви многоходова атака отдясно. Деян Лозев центрира в наказателното поле, където израелският нападател изпревари Милен Желев и нанесе удар, който с помощта на гредата влезе във вратата за 2:1.

В третата минута на добавеното време Сам оформи крайното 3:1. Нападателят получи отличен диагонален пас от Гаич, преодоля майсторски Алкан и Василев и със силен удар в близкия ъгъл направи Перниш безпомощен за трети път.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мито

    5 1 Отговор
    Няма черно тото ама нткак.
  • 2 343

    10 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Арда постигна историческа първа победа в efbet Лига.
    ВСЯКА ДЪРЖАВА СИ ИМА 1, 2, 3 И Т.Н. ЛИГИ, ДЕВИЗИИ И Т.Н. ОБАЧЕ В НАШАТА ПРОДАЖНА ДЪРЖАВА ОТ А ПРОФИСИОНАЛНА ЛИГА СТАНА efbet ЛИГА
  • 3 Ашколсун Арда

    1 0 Отговор
    Балъците да залагат на Берое или на равенство .