Last news in Fakti

28 Септември, 2019 16:57 1 165 6

Вальо Братоев: Не редим състава!

  • братоев-
  • брат-
  • волейбол-
  • национален отбор-
  • състав-
  • изгонване-
  • българия-
  • пранди-
  • федерация

"Това какво решение ще вземе Пранди в ситуацията, в която сам се е поставил в момента, е лично негово", заяви бившият национал

Вальо Братоев: Не редим състава! - 1
Снимка: БГНЕС

Валентин Братоев изрази позиция по повод последните събития около Силвано Пранди и становището на ръководните фактори на българския волейбол. 31-годишният посрещач направи това от Катар, където вече три седмици води подготовка с новия си отбор. Националът отрече той или брат му Георги, както и някои от другите освободени от Професора състезатели, да са повлияли по някакъв начин на Данчо Лазаров и членовете на Управителния съвет на БФВ.

Както е известно, волейболната федерация постави условие на 71-годишния специалист да върне въпросните имена в състава за олимпийската квалификация през януари в Германия.

„Изказването ми не е било никога по повод връщането на мен или брат ми в националния отбор. Това, което визирахме, бе относно решението му да ни освободи, без да ни даде становище защо го е направил. Това, какво федерацията прави в момента, не е мое или на брат ми решение, или на Николай Николов, или някой друг изгонен, а лично тяхно", каза пред "Тема Спорт" Валентин Братоев.

"Изказването ни, харесало се или не на Пранди или аудиторията, бе закъснял коментар по повод освобождаването ни тогава, а именно на 29 юни, защото всички тези интриги щяха да са по време на най-важното състезание – олимпийската квалификация, и нямаше как да го направим от уважение към момчетата, които са дали всичко от себе си и не го заслужаваха, защото ние бяхме част от тях. Така че нека не се спекулира с това сега. Ние никога не сме имали правото или възможността да редим състава на когото и да било. И никога не сме се опитвали да го правим. А това какво решение ще вземе Пранди в ситуацията, в която сам се е поставил в момента, е лично негово. Също така смея да твърдя, че никой от нас не е останал обиден от факта, че Пранди не ни е повикал”, добави Валентин Братоев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стига

    6 1 Отговор
    Стига сте се обяснявали! С вас и без вас всичко е едно и също! Да, разбираме, че като не играете в национала и никой няма да ви иска в клубове, особено в Италия! Нали не ни мислите за малоумни! Само за пари мислите! За нищо не ставате! Вие няма да играете никога за България! Ще играят истински спортисти, които милеят за народа и страната си и са горди, че са Българи! Вие не сте такива!
  • 2 До братоеви

    3 2 Отговор
    Когато някой от вас докаже, че е по-добър от който и да е сърбин, руснак, французин и словенец, тогава ще говорите! Я марш в кочината левскар комплексиран и некадърен!
  • 3 Трябва

    4 1 Отговор
    смяна на поколенията да има, стига старци - печалбари са ни резилили.
  • 4 Не желая

    4 0 Отговор
    Да виждам и слушам излияния на чалгари било то футболисти, волейболисти, баскетболисти и тем подобни излагации. Ламтят за пари! В Националните ни отбори св играе за слава и чест! Който смята, че е там за отбиване на номера, моля да се отказва като едно време балерината Бербатоффф и гимнастичката Казийски. Това е! Не ни заливайте повече с кал. Не давайте трибуна на смотаняци!
  • 5 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ТРЕНИРАШ И УСЕЩАШ "ТАЛАНТА" СИ ...ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ СВОБОДА ОТ ТРЕНЬОР ПОЖЕЛАВАШ !!! ЗА ВСИЧКИ СПОРТИСТИ- ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ- Е ТАКА ---ТАКА Е УСТРОЕН ЧОВЕКА !!! ДИМИТЪР ПЕНЕВ Е НАЙ-ВЕЛИКИЯТ ОБЕДИНИТЕЛ НА СПОРТНИ "ЗВЕЗДИ" !!!
  • 6 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ПРАНДИ НЕ ЗНАЕ ,ЧЕ АКО МАХНЕМ ТУРЦИТЕ ;АРМЕНЦИТЕ И ЦИГАНИТЕ/ НЕ УЧАСТВАТ ВЪВ ВОЛЕЙБОЛА / НИЕ СМЕ КОЛКОТО КВАРТАЛ НА РИМ !!! ОТ КЪДЕ ДА ПЪРКАМЕ БРАТОЕВИ И НИКОЛОВИ - КАТО РАЗВИВАМЕ -СПОРТ ДО СПОРТ И ТЕНИС ??????