6 Октомври, 2019 12:56 926 10

Англия праща шпиони на мача с България

  • англия-
  • саутгейт-
  • шпиони-
  • расизъм-
  • докладване-
  • европейска квалификация-
  • българия

Островитяните ще сложат хора на трибуните, които да следят за прояви на расизъм от наша страна

Англия праща шпиони на мача с България - 1
Снимка: БГНЕС

Англия ще разположи свои шпиони на различни места на стадион „Васил Левски“ по време на предстоящата на 14 октомври квалификация за Евро 2020 срещу България. Целта на тези „тайни агенти“ ще бъде да следят за прояви на расизъм и да сигнализират за нередностите.

„Трите лъва“ са притеснени заради обидите на расова основа, получени от тъмнокожите им играчи по време на мача с Черна гора. Затова срещата в София е обявена за високорискова. Още повече, че по време на квалификацията за Евро 2012 Ашли Йънг стана жертва на расови обиди на стадион „Васил Левски“.

Както е известно, България приема Англия на 14 октомври с частично затваряне трибуните от стадиона. Срещу „трите лъва“ 3000 седалки трябва да останат незапълнени след наказание, наложено от УЕФА заради расистки прояви по време на мача с Косово. Друго наказание ще има за следващото ни домакинство с Чехия. Както е известно, български запалянко беше изведен от „Уембли“ заради проява на расова неприязън към Рахим Стърлинг по време на мача Англия – България (4:0) през септември.

Ако бъде получен сигнал от английските шпиони на Националния стадион, то следва прилагането на тристепенна процедура. Първо реферът спира мача и по уредбата се отправя предупреждение. След това играчите напускат терена до укротяване на обстановката. Третата стъпка се отнася до прекратяване на срещата.

„Ще имаме наши хора, разположени на различни точки на стадиона, които ще бъдат в постоянен контакт с хората на УЕФА. Вече сме много по-наясно с процедурите в ситуации на расизъм. Не така беше в Черна гора по-рано през годината, а и тогава инцидентите се случиха в края на мача“, заяви селекционерът Гарет Саутгейт.

„Нашите играчи ще бъдат предупредени за начините за реакция. Не го направихме в предишните случаи, тъй като след двубоя с Черна гора имахме две домакинства. Сега обаче моментът е подходящ. Разговорите за действията при случай на расизъм ще бъдат проведени още в началото на предстоящата седмица“, допълни треньорът на английските национали.

„Знам, че момчетата предпочитат да се фокусират върху играта и акцентът да бъде върху футбола, но темата е много сериозна. Затова трябва да сме сигурни, че всички са запознати. Всички се надяваме, че расизмът няма да е основната тема в края на мача“, завърши Саутгейт.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост като гост

    4 0 Отговор
    Ще видят на Муро К-о
    Тия си личат от далече
  • 2 антрашпиц

    2 0 Отговор
    Че то няма да има българска публика.За ко са им тез шпионки...
  • 3 хахаха

    4 1 Отговор
    ДрОгарки и ДрОгаре МалоБританци,
    Радваме се, че вашето политбюро праща свои чекисти да се уверят в праверността на феновете по трибуните.
    Ние нямаме никакво съмнение, че те ще си свършат много добре работата. При предишния мач имаше един наш фен, дето извърши светотатство и вашите чекисти веднага го хванаха и го изгониха. Е, незначителния факт, че цели стада от вашите сексуално освободени джендъри вършеха същото по наш адреси не го отразихте, не трябва да ни обезкуражава.

    Просто не можете да си представите колко ни паднахте в очите, промитомозъчни нещастници такива. Давайте, пратете си чекистите, политкомисарите, гаулайтерите и т.н. Рядко човек може да се провали до под нивото на безгръбначно, но вие категорично преуспяхте в това. Не че ни пука за претрепания ни футбол, факта, че се излагате отвъд нивото на най-низшите създания е много по-важен.
  • 4 Помнещ

    5 0 Отговор
    А техните алкохолно-незадоволени ,,фенове " кой ще следи за золуми по баровете кафенета и улиците?
  • 5 Мен

    4 0 Отговор
    Само да не пратят Джони Инглиш.
  • 6 Тъпо тролче

    4 0 Отговор
    Сигурно шпионите ще са афробританци! 😂😂😂
  • 7 АНГЛИЧАНИТЕ ДА НЕ МИСЛЯТ

    5 1 Отговор
    ЧЕ СА У ТЯХ...ЩЕ ПРАВЯТ КАКВОТО НИЕ КАЖЕМ ИНАЧЕ ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ПАК ДА ГО ЯДАТ КАКТО ГО ЯДОХА ОТ ВЕЛИКИЯ ГЕНЕРАЛ ВАЗОВ ПРИ ДОЙРАН...
  • 8 Въпросче

    7 0 Отговор
    Това същите англичани ли са , които през 18 век показваха чернокожи в клетки по панаирите си ?
  • 9 Фен

    3 1 Отговор
    А може ли да викаме : Вън белите от Англия ?
  • 10 Кой68

    1 0 Отговор
    По скоро праща-ПРОВОКАТОРИ...Тия параноици съсипват всичко до което се докоснат...