10 Октомври, 2019 10:10 5 172 15

България пред сензационна победа срещу Англия, ако...

  • българия-
  • англия-
  • национален отбор-
  • тами ейбрахам

„Трите лъва“ заплашени от наказание при напускане на терена

България пред сензационна победа срещу Англия, ако... - 1
Снимка: БГНЕС

Английският национал Тами Ейбрахам обяви преди ден, че „трите лъва“ ще се постараят да вземат служебна победа срещу България в квалификацията за Евро 2020, ако в понеделник тъмнокожите футболисти в селекцията на Гарет Саутгейт станат обект на расистки обиди.

22-годишният нападател на Челси разкри, че англичаните са готови да напуснат терена на „Васил Левски“ при първите индикации на расова дискриминация от трибуните. На среща помежду си играчите на „трите лъва“ са решили, че при расистки обиди ще се допитат до играча, който е жертва на атаката, и в зависимост от моментното му състояние ще решат дали да продължат мача или да го прекъснат.

В случай на расизъм, проявен от българските фенове, Англия може да получи служебна победа от УЕФА.

Също толкова голяма обаче е вероятността островитяните да получат административна загуба, ако напуснат терена, без да са спазени процедурите.

Европейската футболна централа има утвърдена процедура от три стъпки, която се прилага в случай на расизъм по време на мач. При първата от тях играчът, който е жертва, трябва да информира своя капитан, а той от своя страна на предупреди съдията. Реферът в този случай е длъжен да спре мача и да поиска обръщение по уредбата към феновете.

При втората стъпка арбитърът временно извежда двата отбора от терена и следва ново предупреждение по уредбата с ясната заплаха за прекратяване на мача при продължаване на расистските прояви. Третата, финална крачка, се взима от съдията, който след консултация с треньорите и играчите решава дали срещата да бъде прекратена.

Английската Футболна асоциация беше категорична, че ще спазва правилата, но думите на Тами Ейбрахам след срещата на играчите, намекват, че тимът планира други действия в случай на расизъм. Самоволното напускане на терена обаче ще донесе служебна загуба на „трите лъва“.

„Ако футболен мач не може да се проведе или да завърши по вина на единия отбор, то този клуб или неговата федерация се наказва със служебна загуба“, гласи дисциплинарният правилник на УЕФА за 2019 г.

Виновният тим получава поражение с 0:3, освен при случаите, в които резултатът в момента на прекратяване на мача не е по-голям в полза на противника (4:0, 5:1 и т.н.). Тогава се запазва цифровото изражение в момента на спиране на двубоя.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ba7_Rambo

    12 1 Отговор
    А защо да не е расова дискриминация това, че на мен в Англия биха ми плащали за определена работа примерно 1500, а на англичанин 3000...? Време е за Ледников период и рестарт според мен...

    Коментиран от #3, #8

  • 2 Петко

    6 1 Отговор
    Кой пък тук е тръгнал да обижда футболисти?! Може да бъде обиден многократно съдията на мача ако му е грешна свирката към нашите.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ДДРОнег

    11 0 Отговор
    След толкова много предупреждения, съм абсолютно сигурен, че това е целта на ингилизите - да не играят, а са получат служебна победа, 100% ще има провокация, ако трябва изнгилизките фенове ще скандират "маймуни", за да обвинят нас !!!
    И като знам, че ръководството на бфс е вечно пияно, няма да има кой да защити злощастния ни футболен отбор !!!
  • 5 ДДРОнег

    10 0 Отговор
    Ако има залози как ще завърши мача, залагам 100 бона, че ще завърши с обвиения от ингилизите за расизъм !!!
  • 6 Радо

    8 0 Отговор
    Ами да пуснат в игра само истински, бели англичани, и няма да има расистки обиди.
  • 7 Да ги освиркаме още в началото

    7 0 Отговор
    Защото 3:0 е по-добре от 11:0
  • 8 Ами ела си в бгкатуна

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ba7_Rambo":

    Където да ти плащат 800 докато бат Сали взема 400
  • 9 Въпрос

    2 1 Отговор
    Защо , ако на бял кажат "маймуна " не е расизъм ?

    Коментиран от #13

  • 10 Джек Лондон

    2 0 Отговор
    Прочетете "Неизбежният бял ".
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 pussy master

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Въпрос":

    Защото всички виждат, че белият не прилича на маймуна.
  • 14 1234

    1 0 Отговор
    Чудя се защо не напускат терена в собственната си страна, защото и при тях си имат предостатъчно расизъм, особенно на футболните мачове.
  • 15 Бай Ганьо стар пират

    1 0 Отговор
    Тези дни, всички спортове и най вече футбола, са така корумпирани, че повече не може и дума да става за честен двубой. Всичко е пари и невероятна лакомия, измама, дебелоочие и Курвенски номера.