Last news in Fakti

30 Октомври, 2019 20:31 1 015 0

Сайнц смята за ограничение старт с гумите от Q2

  • карлос сайнц-
  • гран при

Испанският пилот обвинява гумите за лошото представяне в Гран при на Мексико

Сайнц смята за ограничение старт с гумите от Q2 - 1
Снимка: Twitter

Карлос Сайнц не харесва правилото, според което пилотите са длъжни да стартират с гумите, с които са записали най-добро време във втората фаза на квалификацията. Конкретно в Гран при на Япония испанецът посочва старите гуми като част от причината за слабото представяне на Макларън.

"Ако не трябваше да стартирам със старите гуми софт, нямаше да се срина назад във втория стинт. След което нямаше да се налага толкова много да натискам Торо Росо с твърдите гуми – те ни пресякоха със стратегията. Така че това е много неприятно ограничение".

"Надявам се да го махнат, защото отбори като нас са по-бързи с половин секунда в квалификацията, но после трябва да се правят големи компромиси в състезанието".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА