Last news in Fakti

20 Ноември, 2019 06:29 4 646 6

Двоен жребий за България за баражите

  • национален отбор-
  • евро 2020-
  • жребий

Ето какви са вариантите

Двоен жребий за България за баражите - 1
Снимка: БГНЕС

С изиграването на последните мачове от евроквалификациите стана ясно, че националният отбор на България ще участва в двоен жребий в петък, когато в Нион ще бъдат определени полуфиналните двойки за баражите за Евро 2020.

Заради директното класиране на Уелс, България има шанс да е домакин в първия мач на 26 март, а при успех и във втория двубой пет дни по-късно от предстоящите битки за класиране през Лигата на нациите.

Трикольорите ще попаднат или в поток С, или в поток А, като това ще бъде определено чрез жребий измежду нас, Унгария, Израел и Румъния.

Ако жребият ни отреди да останем в поток С, то там съперник ще ни бъде Шотландия, като гостуваме в полуфинала, а след това играем с победителя от Норвегия - Сърбия. Спечелим ли двата двубоя, отиваме на Евро 2020.

Ако жребият обаче ни прати в поток А, то там единствено сигурен е тимът на Исландия, който със сигурност е домакин. Потенциалните ни съперници са отново Израел, Румъния и Унгария. Единственият вариант да сме гости, е в петък да бъдем изтеглени като съперник на Исландия. Всеки друг съперник означава, че ще сме домакини в първия мач.

Потоците:
Поток А: Исландия, три отбора измежду Унгария/БЪЛГАРИЯ/Израел/Румъния
Поток В: Босна и Херцеговина, Словакия, Ейре, Северна Ирландия
Поток С: Шотландия, Норвегия, Сърбия, един измежду Унгария/БЪЛГАРИЯ/Израел/Румъния
Поток D: Грузия, Северна Македония, Косово, Беларус.

Двойките в потоци В и D вече са ясни, тъй като те се определят от позициите от 1 до 4 на отборите.

Така от поток В мачовете са Босна и Херцеговина - Северна Ирландия и Словакия - Ейре. В поток D мачовете са Грузия - Беларус и Северна Македония - Косово, което е доста любопитен сблъсък.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сиромаха

    5 5 Отговор
    Струва ми се че този Дерменджиев е някакъв Супер късметлия Каквото и да стане ще лапа Манги до пролетта, след това ако случайно се класираме!!! Още супер яки Мангизи!!!!!
  • 2 Израел не е в Европа

    8 1 Отговор
    Гадните еврей що не ги приемете направо в европейският съюз
  • 3 Бате Боби

    10 1 Отговор
    Ще се класираме! ама друг път!

    Коментиран от #5

  • 4 антрашпиц

    2 1 Отговор
    Ако и ние се класираме,то това ще бъде най-слабото европейско първенство.Тоест ,критерия на класиралите се на висок форум пада жестоко, и ще има супер слаби и тъпи мачове, след които ще има спукани от много ритане топки.
  • 5 Дерменджиев

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бате Боби":

    Ако не се класирате! Подавам оставка и готово какво толкоз???? Тоя живот е така дават ли ти взимай гонят ли ТЪ бягай!!
  • 6 боцмана

    1 0 Отговор
    Или казано , надявай се булка на пиян мъж , то е казано по дтуг начин ама ако го напиша и модераторчето ще ме драсне.