12 Декември, 2019 10:17 1 389 0

Счупиха рекорд на Неймар в Шампионската лига

  • манчестър сити-
  • габриел жезус

Габриел Жезус записа името си в европейския клубен турнир

Счупиха рекорд на Неймар в Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Младият нападател на Манчестър Сити Габриел Жезус записа името си в историята на Шампионската лига снощи. Той отбеляза хеттрик във вратата на Динамо Загреб за успеха на неговия отбор с 4:1 в Хърватия. Така той стана най-младият бразилец с 10 гола в този турнир - на 22 години и 252 дни. По този начин Жезус подобри постижението на Неймар, който имаше същия актив, когато бе на 23 години и 75 дни.

Двубоят с хърватите ще остане паметен за младия бразилец и по друга причина. След него той вече има 101 гола в професионалната си кариера - 28 за Палмейрас, 18 за националния отбор на Бразилия и още 55 гола с фланелката на Манчестър Сити.

От началото на сезона Жезус има 10 гола за Манчестър Сити във всички турнири в 21 изиграни мача.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА