Last news in Fakti

25 Януари, 2020 19:39 1 873 4

Барселона с първа загуба при новия треньор

  • барселона-
  • загуба-
  • валенсия-
  • 0:2-
  • ла лига

''Каталуните'' загубиха с 0:2 при гостуването си на Валенсия

Барселона с първа загуба при новия треньор - 1
Снимка: БГНЕС/EРА

Валенсия се наложи с 2:0 при домакинството на Барселона на „Местая“ в дербито от 21-ия кръг на Ла Лига. „Прилепите“ играха по-добре от своя съперник и заслужено спечелиха срещата. Това е първа загуба на каталунците под ръководството на новия старши треньор Кике Сетиен и четвърта от началото на сезона. Почти сигурно това поражение ще коства първото място на Барселона в класирането, предаде Dsport.bg.

Валенсия започна много по-силно мача от своя съперник и имаше голямо превъзходство през първото полувреме, въпреки че не успя да вкара гол.

Съдията Хил Мансано свири дузпа за Валенсия още в 10-ата минута. Жерар Пике сбърка при избиването на една топка. След това тя попадна в Хосе Гая, който бе спънат от Пике в наказателното поле на Барселона и арбитърът посочи бялата точка. Максимилиано Гомес изпълни дузпата, но Марк-Андре тер Стеген направи страхотно спасяване.

Девет минути по-късно Кевин Гамейро центрира остро в наказателното поле на Барселона, където Сержи Роберто в опита да избие топката я изпрати в краката на Пике, след което Тер Стеген отново се намеси и спаси.

Германският вратар на Барселона направи две нови блестящи спасявания в 29-ата минута. Макси Гомес отправи много тежък удар, но Тер Стеген се намеси и успя да отклони топката, която след това срещна напречната греда. След това Карлос Солер с глава продължи към Кевин Гамейро, който шутира, но Тер Стеген се разтегна максимално и успя да избие в корнер.

Франсис Коклен отправи тежък удар от разстояние в 31-ата минута, но Тер Стеген отново се намеси и спаси.

Лионел Меси стреля от фаул в 36-ата минута, но право в ръцете на вратаря Жаумен Доменех.

Барселона изпусна чудесна възможност да поведе в резултата в 37-ата минута, когато каталунците отнеха топката в половината на своя съперник, след което Антоан Гризман беше сам фронтално срещу Доменех на границата на наказателното поле на Валенсия, но вместо да стреля реши да търси Лионел Меси, а пасът му бе дълъг за аржентинеца.

Барселона пропиля нова възможност в 46-ата минута, когато Лионел Меси изведе Ансу Фати на отлична позиция, но той стреля встрани от десния стълб на вратата на Доменех.

Валенсия поведе в резултата в 48-ата минута, когато Максимилиано Гомес стреля, топката рикошира в Жорди Алба и влетя неспасяемо във вратата на Тер Стеген.

Френки де Йонг имаше добра възможност в 50-ата минута, но ударът му бе слаб и Доменех спаси без проблеми.

Жорди Алба пусна страхотен пас към Лионел Меси в наказателното поле на Валенсия в 57-ата минута, но ударът на аржентинеца бе блокиран от Габриел.

Пред Лионел Меси се откри много добра възможност в 59-ата минута, но след удара му топката премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Доменех.

Спряганият за трансфер в Барселона Родриго Морено се появи в игра за Валенсия в 59-ата минута, когато влезе на мястото на Кевин Гамейро.

Лионел Меси стреля с глава в 70-ата минута, но встрани от левия стълб на Доменех.

Лионел Меси стреля от фаул в 73-ата минута, но Доменех плонжира и успя да избие.

Валенсия отбеляза втори гол във вратата на Марк-Андре тер Стеген в 77-ата минута. Домакините организираха много бърза контраатака, при която Феран Торес комбинира с Макси Гомес, който бе оставен непокрит и с много прецизен удар вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Тер Стеген.

Валенсия отбеляза трети гол в 81-ата минута чрез Габриел, но попадението не бе зачетено заради нарушение на бразилеца срещу Серхио Бускетс преди самото изпълнение на ъгловия удар.

Жауме Доменех отново се намеси решаващо в 86-ата минута, когато отрази опасен удар.

Барселона направи нов много сериозен пропуск в добавеното време на срещата, когато Артуро Видал взаимодейства с Лионел Меси, който излезе срещу Доменех и стреля, но вратарят успя да отрази удара му.

Барселона е втори с 43 точки, а Валенсия е пети с 34 точки.

По-рано днес Еспаньол и Атлетик Билбао завършиха наравно - 1:1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мали мали

    6 2 Отговор
    Трениорът не върти мача а самите футболисти,как е при мен началника ме праща да оправя един апартамент и съм сгафил кои е виновен началника или аз

    Коментиран от #4

  • 2 Мимо

    4 1 Отговор
    Абе...те си го търсеха. Кой сменя треньор ,докато е на първо място и то по средата на сезона... А пък и новия треньор си е доказано име....спор няма...
  • 3 Каталунеца

    3 3 Отговор
    Беше пълна глупост да назначават този - Кике Сетиен. Валверде си беше за смяна, но може би трябваше да се изчака лятото, дори и да не станем шампиони. Щото то и сега, изглежда, че пак няма да станем. В ШЛ също едва ли ще направим нещо. Дано до лятото го разкарат и този и да взимаме Куман, или да си върнем Пеп.
  • 4 отегчен

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "мали мали":

    ,,Трениорът'' ....Пълно с неграмотници!! и преди ,,а'' се пише запетая.