Last news in Fakti

6 Февруари, 2020 17:59 1 289 1

Лудогорец падна от Ахмат Грозни в контрола (ВИДЕО)

  • лудогорец-
  • контрола-
  • турция-
  • ахмат грозни

Разградчани загубиха с 0:1 от елитния руски тим

Лудогорец падна от Ахмат Грозни в контрола (ВИДЕО) - 1
Снимка: Facebook

Лидерът в efbet Лига Лудогорец допусна загуба в предпоследната си проверка на лагера в Турция. Разградчани загубиха с 0:1 от елитния руски Ахмат Грозни, след като го надигра изцяло в хода на 90-те минути, но спорен гол на Андре Понсе в 86-ата донесе успеха за Ахмат. Спорността на попадението идва от това, че при извеждащия пас към албанския национал Одисе Роши не се потвърди коректността на позицията на Роши, който сякаш бе в засада, за което бяха сигурни всички състезатели на Павел Върба. Освен поражението, лошата новина за Павел Върба е и травмата на Жордан Икоко, получена в края на първото полувреме.

Така за Лудогорец остана да изиграе само още един мач на турска земя, като на 7-и февруари ще се изправи срещу Слован Братислава.

Павел Върба подреди своите в схема 4-1-4-1, като опорен полузащитник бе Стефан Баджи. Владислав Стоянов беше на вратата, а пред него оперираха Икоко, Моци, Григоре и Тауата срещу коравия руски тим. Якуб Швиерчок водеше атаката за "орлите", а полякът беше подпомаган от Мавис Чибота, Каули Оливейра, Дан Битон и Димо Бакалов.

Първият удар в мача дойде след пет минути игра, но Иванов стреля неточно с глава. Иначе в първите 300 секунди българският тим бе по-дейният като владееше сериозно топката, но без опасност.

Минута по-късно пък албанският национал Одисе Роши стреля силно от средна дистанция, ала право в ръцете на Владо Стоянов. В десетата минута Димо Бакалов навлезе навътре и финтира съперник, след което отправи силен удар с левия крак, ала топката се отби в напречната греда на Ахмат.

В 17-ата минута Лудогорец направи страхотна атака отляво. „зелените” разиграха отляво чрез Дан Битан и Григоре, като първият центрира остро за Швиерчок. Полякът засече, но топката профуча край левия страничен стълб на вратаря на Ахмат. Третата добра възможност за „орлите” дойде в 23-ата минута. Каули пусна вдясно за Икоко, който веднага центрира по-земя за Мавис Чибота, но опитният страж на Ахмат Городов улови до гредата си.

В 29-ата минута Ахмат стигна до корнер, от който Семенов игра с глава, но Икоко чукна топката с глава и пак прати топката в корнер. След него не последва нищо интересно. В 35-ата минута Швиерчок изигра много добре атака от Лудогорец. Получи топката с гръб на границата на наказателното поле, последва завъртане и мощен удар с десния крак, но Городов боксира топката в корнер.

Густаво Каули стреля опасно след 39 минути, но отбраната на Ахмат блокира топката. Тя отиде в Димо Бакалов, който тръгна да лъже вратаря и поведе много встрани, след което защитата на руския тим изчисти аут. В 40-ата минута Илин влезе цинично в ахилеса на Жордан Икоко, а крайният бранител на Лудогорец "извика" силно, след като очевидно изпитваше голяма болка. Лекарският щаб на "орлите" влезе да му помогне, но двама негови съотборници му спомогнаха да напусне терена, след като той не можеше да го стори на собствен ход. Икоко не успя да продължи, а на негово място влезе Станислав Манолев.

Първата ситуация през втората част дойде за Лудогорец в 53-ата минута. Тогава Каули Оливейра получи на дъгата и овладя, след което стреля с вътрешен удар, но край гредата на вратата на Ахмат. В 57-ата минута Мавис Чибота напредна мощно отляво и стреля, но стражът на Ахмат се справи, боксирайки. Топката отиде в Каули, който финтира опонент и стреля диагонално, ала встрани. Миг по-късно Димо Бакалов центрира от ъглов удар, а Козмин Моци се извиси и стреля с глава, но вратарят на Ахмат се намеси. В 66-ата минута Максим Ненахов овладя вдясно и стреля с левия си крак, ала Владислав Стоянов рутинно улови топката и играта продължи.

В 71-ата минута бразилецът Каули много бързо напредна отляво и надбяга всички опоненти. Техничарят спря и отново излъга защитник на руснаците, след което пусна пас към дузпата, където обаче никой от „орлите” не успя да засече топката. Блестяща реакция на Стоянов в 76-ата минута пък предотврати сигурен гол за Ахмат. Каули не изчисти добре топката, а футболист на Ахмат пресече и даде за Понса. Венецуелецът стреля, ала с левия си крак стражът на „орлите” изби топката.

Блестяща реакция на Стоянов в 76-ата минута пък предотврати сигурен гол за Ахмат. Каули не изчисти добре топката, а футболист на Ахмат пресече и даде за Понса. Венецуелецът стреля, ала с левия си крак стражът на „орлите” изби топката. Малко по-късно бранителят Моци напредна много мощно отдясно и вдигна топката за Димо Бакалов, ала стражът на гостите излезе и изчисти напред.

В 86-ата минута отборът на Ахмат Грозни откри резултата. Тогава дойде подаване към Одисе Роши, който бе сякаш в засада, но страничният арбитър не вдигна флага си, след което албанецът пусна топката успоредно за Андрес Понсе, който отблизо не можеше да сбърка – 0:1. Това бе и последният по-интересен сюжет в мача.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    стоичков като беше треньор на националния печелеше 90% от мачовете ма го махнаха нещо все приятелски били срещите:)