Last news in Fakti

13 Февруари, 2020 16:57 2 175 2

Кокала: Президентът на Левски е напълно неразпознаваем

  • божков-
  • собственик-
  • финанси-
  • бюджет-
  • състав-
  • левски-
  • титла-
  • велев-
  • кокала

"Смело мога да заявя, че Левски може да гони шампионска титла още тази година", каза Емил Велев

Кокала: Президентът на Левски е напълно неразпознаваем - 1
Снимка: БГНЕС

Последният треньор, ставал шампион с Левски през 2009 година в първенството Емил Велев , бе гост на Пресклуб България, където бе запитан за актуалните теми около "сините". Кокала говори за предстоящото дерби с ЦСКА, за лидерите в Левски и за неяснотата около собствеността на "синия" клуб".

"Гледах мачовете на Левски в подготовката в Турция и има доста положителни неща. Естествено мога да отлича човека, който е виновен за това - г-н Хубчев. Много добре си върши работата и съумява да сплоти колектива, както нашите български футболисти, така и чуждестранните. Затова смятам, че има бъдеще в този отбор, който смело мога да заявя, че може да гони шампионска титла още тази година. Не виждам да има някаква пречка. Наляха се доста средства в нашия отбор. Привлякоха се двама, трима класни футболисти, които ще спомогнат за развитието. А какво ще покаже бъдещето със собствеността на Левски, знаете, че по-голям от Левски няма и по-голяма публика от левскарската няма. Левски винаги ще е жив и ще живее."

"Не може да няма лидери в отбора, бих отличил Живко Миланов, още по мое време станахме шампиони. По-креативни футболисти бих добавил Тиам, но не знам дали ще продължи договора си, това е работа на ръководството. За изявен нападател бих отличил Костов, който вкара във важни мачове. Около трима, четирима се върти гръбнака на отбора. Когато пази Николай Михайлов, той също е лидер. Не знам дали е достатъчно да се вземе титлата и купата. Не мисля, че трудно може да се надмине Лудогорец, но според мен те имат много по-голямо спокойствие от Левски и ЦСКА. При нас в големите отбори напрежението е огромно, а при тях има спокойствие и самочувствие заради шампионските титли" продължи Емил Велев.

За смяната на собствеността през последните години, легендарният футболист и треньор се изказа по-остро за наследниците на поста на Тодор Батков:

"Аз си го обяснявам, че с по-малко желание са влезли в това русло - президент на клуб. На Левски Георги Попов, той за мен е неразпознаваем. Не знам той играел ли е някога футбол. Левски е доста апетитна хапка като марка и бранд и не мисля, че някой в България и чужбина няма да иска да поеме такъв клуб с толкова ресурси и рекламодатели, които привлича Левски, а Левски е лицето на българския футбол с огромна публика. Ще бъде страхотен ход, ако Цветомир Найденов поеме тази тежест, защото той е футболен човек, а аз го познавам много добре. Няма значение клубната принадлежност. Мога да ви кажа, че той е бил в школата на Левски. Смятам, че такива хора са нужни на спорта у нас."

"Преди 10 години г-н Батков ми е показвал бланки с разходите на месец, които бяха около 450 хиляди лева, което на години е около 6 милиона. Минали са наистина 10 години, но за нашата действителност това са доста пари. Това, което е изхарчено до сега, около 24 милиона, за мен са ужасно много пари и трябва да бъде друго от футболистите. Не можем да говорим за финансова криза, защото тези пари са вложени за задължения, за привличане на футболисти и лагери. След идването на г-н Русев, този меценат, се виждаше какво ще се случи, че много кратко ще се заседи в Левски. Сега същото виждаме и с Божков. От много години той е най-богатият българин, това е ясно, но виждаме, че реалността е друга. Чух в медиите за бащици и майки, това е малко смешно. Човекът, който е начело на Левски, трябва да има амбиции да е там и да знае какво е Левски. Това е основен фактор" каза още Велев.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    4 0 Отговор
    Тоя улав ли е? Шампионска титла в ,,А,, Окръжна !
  • 2 фен

    1 1 Отговор
    Точно така, Кокал! Истински левскар и точни думи. "Бащица" е глупава ирония, трябва винаги да има собственик с големи ресурси и отдаден на отбора. Не знам защо толкова много са скочили разходите, Найденов е добре дошъл с тези 8 милиона, но сега Попов трябва джентълменски да се откаже, ако Божков, както и самият той заяви, няма да може да издържа Левски без лотарията.