16 Февруари, 2020 18:53 889 0

Черно море стартира пролетта с победа

  • черно море-
  • пфк черно море-
  • дунав русе

"Моряците" удариха Дунав в Русе с 2:0

Черно море стартира пролетта с победа - 1
Снимка: ПФК Черно море

Черно море стартира пролетта с победа. "Моряците" записаха успех с 2:0 при гостуването си на Дунав Русе в мач от 21-вия кръг на efbet Лига. Попаденията за варненци паднаха в 5-ата и 53-ата минута, а техни автори бяха Патрик Андраде и Матиас Курьор.

Илиан Илиев започна с Миодраг Митрович на вратата, а пред него двойка централни защитници бяха Даниел Димов и Стефан Станчев. На левия бек бе Цветомир Панов, а отдясно Виктор Попов. В средата на терена оперираха Васил Панайотов и Патрик Андраде, а по крилата Мартин Минчев (отдясно) и Матиас Курьор. На върха на атаката стартира Исмаил Иса, а зад него действаше Родриго Енрике.

Черно море стартира пролетта с победа
Снимка: ПФК Черно море

Черно море започна силно двубоя и още в 5-ата минута успя да открие резултата. Матиас Курьор проби мощно отляво и пусна пас успореден на вратата, топката рикошира в защитник на Дунав. Кълбото попадна в Мартин Минчев, който също отправи изстрел, но и той бе блокиран. топката се върна при Патрик Андраде, който от около 10-ина метра простреля Макенджиев за 1:0. Малко след това Васил Панайотов можеше да отбележи втори гол за "зелено-белите", но изстрелът му от наказателното поле бе париран от Макенджиев. В 14-ата минута "моряците" сбъркаха в защита. Върната топка към Миодраг Митрович бе пресечена от Стефан Христов, който обаче си я поведе дълго и стражът на варненци успя да я избие. В 28-ата минута Мартин Минчев проби отдясно и след добър финт излезе очи в очи със вратаря на домакините и стреля по диагонала, но топката срещна страничната греда. В 33-ата отново Минчев бе в центъра на събитията. След центриране от корнер младият футболист на Черно море се извиси над всички в наказателното поле, но с глава не успя да намери очертанията на вратата.

Черно море стартира пролетта с победа
Снимка: ПФК Черно море

Момчетата на Илиан Илиев успяха да вкарат втори гол след подновяването на играта. В 53-ата минута Исмаил Иса стреля от добра позиция, но ударът му бе париран от Макенджиев. Топката попадна в Матиас Курьор, който стреля технично и реализира за 2:0. 10 минути по-късно Исмаил Иса нахлу с топката отляво в наказателното поле, стигна почти до вратата, но от малък ъгъл не успя да затрудни Макенджиев. В 70-ата минута Родриго стреля опасно по земя от границата на наказателното поле, но топката премина на сантиметри от страничната греда. Преди това обаче кълбото докосна крак на бранител. До края на срещата варненци направиха добри атаки, но не успяха да ги завършат по най-добрия начин.

Черно море стартира пролетта с победа
Снимка: ПФК Черно море

Съставът на Черно море: Миодраг Митрович, Даниел Димов, Стефан Станчев, Виктор Попов (90-Димитриос Хантакиас), Цветомир Панов, Васил Панайотов, Патрик Андраде, Мартин Минчев (84-Илиан Илиев), Матиас Курьор (86-Дани Кики), Родриго Енрике, Исмаил Иса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА