Last news in Fakti

23 Юни, 2020 07:26 1 891 0

Роналдо и Дибала върнаха усмивките в Ювентус

  • ювентус-
  • кристиано роналдо-
  • пауло дибала-
  • болоня

Победа №21 за сезона за "Старата госпожа"

Роналдо и Дибала върнаха усмивките в Ювентус - 1
Снимка: БГНЕС


Ювентус рестартира участието си в Серия "А" с победа №21 за сезона. Селекцията на Маурицио Сари компенсира разочарованието от изгубения финал за Копа Италия с шампионатен успех над Болоня с 2:0. След триумфа си на "Ренато дал"Ара", "бианконерите" дръпнаха с четири точки на втория Лацио, който в сряда ще има много тежко гостуване на Аталанта.

Тази вече Юве подсигури своя триумф още до почивката.

Резултатът беше открит още в 23-ата минута, когато Кристиано Роналдо беше точен от дузпа. Тя беше отсъдена за нарушение в наказателното поле срещу Матайс Де Лихт.

13 минути след това авансът на торинци беше удвоен от Пауло Дибала. Аржентинецът преживя доста по време на пандемията от коронавирус и голът му тази вечер беше своеобразен финал на трудностите. Звездата с №10 получи триково подаване от Бернардески и с перфектен шут от дъгата не остави никакъв шанс на Скорупски.

През втората част също се случиха интересни събития. В нейното начало греда удари Бернардески, а в 60-ата ВАР прецени, че Болоня не трябва да получава дузпа. В 73-ата минута Кристиано Роналдо пък беше близо до това да сътвори класиката, но топката премина покрай лявата греда.

В края Данило получи втори жълт картон и трябваше да напусне терена преждевременно.

В следващия кръг Ювентус приема Лече у дома. Болоня гостува на Сампдория.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА