3 Юли, 2020 16:27 1 252 0

ФИФА въвежда технология за маркирането на засади на Мондиал 2022

  • фифа-
  • катар-
  • световно първенство-
  • мондиал 2022-
  • футбол-
  • засада

Тестовете са се провели за първи път на Световното клубно първенство през миналата година, но Холцмюлер признава, че системата все още не е готова за употреба

ФИФА въвежда технология за маркирането на засади на Мондиал 2022 - 1

Световната федерация по футбол (ФИФА) подготвя въвеждането на технология, която трябва да помогне за прецизността при маркирането на засади на Мондиал 2022 в Катар, заяви служител на централата. "Целта е да можем да работим и да прецизираме работата с тази система до началото на Световното първенство в Катар, разкри намеренията на ФИФА пред телевизия АРД Йоханес Холцмюлер, който е от отдела за технологии и иновации.

Тестовете са се провели за първи път на Световното клубно първенство през миналата година, но Холцмюлер признава, че системата все още не е готова за употреба. "Технологията трябва да определя точния момент, когато топката се подава напред и в същия момент да калибрира линии, показващи позицията на атакуващия играч, получаващ пас, както и мястото и докосването на топката. Идеята на технологията на определяне на засадата е да ускори разглеждането на ситуациите в мачовете, а също така да помогне на асистентите за правилна и максимално бърза реакция", добави шефът от Цюрих.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА