Last news in Fakti

5 Септември, 2020 20:55 2 001 1

Англия се измъкна срещу Исландия с гол в добавеното време

  • англия-
  • лига на нациите-
  • исландия-
  • дузпа-
  • стърлинг-
  • национален отбор-
  • червен картон-
  • уолкър

Рахийм Стърлинг отбеляза от дузпа в 91-ата минута за победата с 1:0

Англия се измъкна срещу Исландия с гол в добавеното време - 1
Снимка: БГНЕС

Исландия загуби драматично у дома от Англия с 0:1 в първия мач и за двата тима от второто издание на Лигата на нациите - Лига А, група 1. Гостите играха в намален състав от 72-ата минута, когато Кайл Уокър получи втори жълт и червен картон и бе изгонен, но въпреки това те стигнаха до успеха с гол на Рахийм Стърлинг .

„Трите лъва“ опитаха да наложат натиск от самото начало и в 7-ата минута капитанът им Хари Кейн прати топката в мрежата, но след намесата на VAR попадението не бе зачетено заради засада. Това решение бе доста спорно, тъй като при повторенията не се видя нито нарушение, нито засада на Кейн.

До края на първата част гостите продължиха да бъдат по-активни, но Кайл Уокър, Рахийм Стърлинг и Джейдън Санчо не намериха целта.

В 34-ата минута Арнор Траустасон шутира директно от пряк свободен удар от около 20-ина метра, но встрани от дясната греда на вратаря Джордан Пикфорд.

И след почивката англичаните владееха повече топката и опитаха няколко удара от средна дистанция, но топката излизаше в аут. В 65-ата минута гостите изпълниха опасен пряк свободен удар. След центрирането играч на домакините игра с глава и замалко не си отбеляза автогол в опит да изчисти топката, която излезе в корнер.

В 72-ата минута Кайл Уокър извърши нарушение срещу играч на домакините в тяхната половина, което му донесе жълт картон. Той обаче бе втори за него, което означаваше червен картон и така Уокър остави своите съотборници в намален състав.

Дебют за "трите лъва" направи 18-годишният Мейсън Грийнууд, който смени капитана Хари Кейн, а въпреки че те бяха с 10 футболисти на терена, стигнаха до успеха в добавеното време с гол на Рахийм Стърлинг (90+1-дузпа). Две минути след това Биркир Бярнасон пропусна отлична възможност да донесе точка на домакините, пропускайки дузпа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    2 0 Отговор
    По правилно е :Исландия изтърва дузпа и Англия се измъкна.