8 Септември, 2020 13:10 2 204 1

Скандал и викове "Уволнен си“ в съблекалнята на клуб от Висшата лига

  • уест хям-
  • футбол-
  • карън брейди-
  • дейвид мойс

Ябълката на раздора е станала продажбата на младия талант Грейди Диангана в Уест Бромич

Скандал и викове "Уволнен си“ в съблекалнята на клуб от Висшата лига - 1

Сериозни скандали тресат Уест Хям през последните дни, свидетелстват английските медии. Всичко е резултат на разпра между вицепрезидента на клуба Карън Брейди и мениджъра на отбора Дейвид Мойс, която се е случила пред очите на играчите на тренировъчната база за „чуковете“ в събота.

Ябълката на раздора е станала продажбата на младия талант Грейди Диангана в Уест Бромич. 22-годишният халф през миналия сезон беше преотстъпен на „дроздовете“, които решиха да го откупят за 12 милиона паунда, след като успяха да се завърнат във Висшата лига. Решението на клубната управа да продаде Диангана е срещнало неодобрението на Мойс.

Карън Брейди е поискала да обясни на мениджъра мотивите за трансфера и затова е опитала да влезе в съблекалнята. 57-годишният шотландец демонстративно ѝ отказал. Брейди побесняла и извикала „Уволнен си“ пред затръшната вратата и на всеослушание от всички футболисти.

След като разбрал за скандала, съсобственикът на Уест Хям Дейвид Съливан настоял Дейвид Мойс да се извини на вицепрезидента. Наблюдателите и феновете на „чуковете“ обаче са притеснени заради големите правомощия на Карън Брейди. Именно това поражда несигурност за бъдещето на мениджъра, а до началото на сезона остават четири дни. На 12 септември Уест Хям приема Нюкасъл в мач от първия кръг.

Запознати твърдят, че голяма част от играчите подкрепят Дейвид Мойс в позицията му, че Диангана е трябвало да бъде задържан, тъй като е обещаващ футболист с голямо бъдеще. Капитанът Марк Ноубъл дори публично изрази възмущението си от осъществения трансфер на профила си в „Туитър“.

Дори се носят слухове, че футболистите може да организират стачка точно преди началото на сезона. Напрежението в клуба е стигнало до сериозни висоти, тъй като по време на съботната тренировка двама от изнервените играчи едва не са стигнали до бой. Всичко това е станало след скандала между Мойс и Брейди. Тренировката на Уест Хям, която е трябвало да се проведе в неделя сутринта, не се е състояла.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 По нашите магистрали има повече

    2 0 Отговор
    Загинали от началото на месеца, сравнено със същия период загинали от войната в Сирия???? Магистрали, Магистрали??? Бог да прости починалите!!!!