Last news in Fakti

12 Октомври, 2020 11:37 3 363 6

Бой в Благоевград: Гневен родител влезе в ръкопашна схватка с шефа на школата на Пирин

  • пирин благоевград-
  • радостин александров-
  • футбол-
  • школа-
  • бой

Напрежение между родителите на трениращите деца в академията на Пирин и ръководството има отдавна

Бой в Благоевград: Гневен родител влезе в ръкопашна схватка с шефа на школата на Пирин - 1

Неприятна сцена пред спортния интернат в Благоевград се е разиграла вчера следобед, съобщава struma.bg. пред очите на юношеските формации, разгневен родител е нападнал директора на ФК Пирин Радостин Александров. След свадата има депозирана жалба в ОД на МВР-Благоеград.

Напрежение между родителите на трениращите деца в академията на Пирин и ръководството има отдавна, но до бой все още не се беше стигнало. Припомняме, че родителите на деца, граждани и фенове на футболния клуб проведоха мирен протест пред стадион "Христо Ботев" в Благоевград в края на тази година, за да защитят детско-юношеската школа.

Скандалите в ДЮШ възникнаха заради освобождаването на деца и треньори от Академията, след идването на новия директор Радостин Александров.

Дни преди протеста, родители разпространиха отворено писмо, в което изразиха недоволството си от случващото се в една от най-добрите детски школи в страната. Малко по-късно бе организирана и среща между страните, на която присъстваха кметът на Благоевград Р. Томов, един от заместниците му, президентът на ФК Пирин Ива Уорън, спортно-техническият директор Венко Попов и главният обект на родителските нападки - 28-годишният Радостин Александров.

Тогава от клуба заявиха, че всичко това е изкуствено натрупано напрежение и всъщност проблем с децата на Благоевград няма.

"Истината е, че Пирин е професионален клуб, който гони високо спортно майсторство и задължително връщане в Първа лига, а не от всяко дете може да стане класен футболист.

Това не е обидно, напротив, добре е децата да играят футбол и да обичат този спорт, бе позицията на ръководството, но тя изглежда не удовлетворила някои родители, което доведе до вчерашната ескалация на напрежението и ръкопашна схватка.

Грозна сцена се е разиграла и преди дни и на мача на ветеранте в Сандански. Там пък в публиен и грозен сблъсък са участвали популярни лица от Пирин.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 3 Отговор
    не е било бес причина

    Коментиран от #3

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор
    БРАВО намери се достоен родител в БЛАГОЕВ ГРАД да си поговори с тоя РАДОСТИНЧО
  • 3 ДА ВИ ОСВЕТЛЯ

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Вероятно треньорът се е опитал да опъне жената на родителя,тоест майката на трениращото дете. Е как да не го опердаши в този случай?

    Коментиран от #5

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    РАДОСТИН И ива си правят там в ПИРИН каквото си искат и тормозят трениращите деца
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "ДА ВИ ОСВЕТЛЯ":

    а ко е така както казваш боя е заслужен но му е малко на тоя РАДОСТИН тоя същия РАДОСТИН трябва да бъде уволнен незабавно да се сезира БФС
  • 6 Пирин СС

    2 0 Отговор
    Да си играме по махалите,както казва пича,по тези школи само корупция и трагедия,затова и футболът ни е пълна трагедия.