Last news in Fakti

28 Ноември, 2020 14:10 2 642 4

Продават фланелка на Марадона за над 2 милиона евро

  • марадона-
  • диего марадона-
  • футбол-
  • фланелка-
  • стив ходж

Тя е от Мондиала през 1986 година, когато Марадона и компания стъпват на световния връх

Продават фланелка на Марадона за над 2 милиона евро - 1

Смъртта на футболната легенда Диего Марадона потопи хора от цял свят в траур и накара мнозина да облекат фланелка с неговото име. Една от тях обаче определено си струва, а цената ѝ се очаква да надхвърли 2 милиона евро.

Тя е от Мондиала през 1986 година, когато Марадона и компания стъпват на световния връх, а футболистът с номер 10 бележи гол срещу Англия на 1/4-финалите (2:1), след който се сдобива с прякора Божията ръка.

Продават фланелка на Марадона за над 2 милиона евро

Именно екипът му от този двубой вече се продава, след като досега се пазеше в музей в Манчестър. Собственикът му е полузащитника на Англия от Мондиала през 1986 Стив Ходж, който съвсем случайно си разменя фланелката с Марадона.

"След мача влязох в тунела и го видях да върви срещу мен. Съблякох фланелката си и му я подадох, а той направи същото, докато се разминавахме", разказа Ходж.

Сега той очаква да направи пари от трофея, а експерти коментираха, че цената може да се вдигне в пъти, тъй като това е съвсем нормално заради повишеното търсене след смърт на знаменитост.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Anonim

    9 2 Отговор
    Велик беше
  • 2 Стоянов

    14 5 Отговор
    Два милиона за една потна тениска?

    Вие не сте добре и спешно трябва да отидете да се прегледате!

    Коментиран от #3

  • 3 Де Факто

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Стоянов":

    Колега, сега е момента за далаверата.Пропусне ли се...ЧАО....Така беше и с Майкъл Джексън.Всичко "вървеше" след като Фърли топа, а после SORY....Mежду другото страничния съдия на мач, който не видя "Божията ръка" беше нашия Богдан Дочев.Прочухме се.

    Коментиран от #4

  • 4 Де Факто

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Де Факто":

    И само да допълня.Тогава (1986-та) се появи и лафа: Кой е с Левски, кой е с Ботев, МАРАДОНА с Богдан Дочев. :-)