30 Ноември, 2020 07:24 2 205 0

Наполи срази Рома в памет на Марадона (ВИДЕО)

  • рома-
  • наполи-
  • серия а-
  • марадона

"Партенопеите" изиграха вдъхновен двубой, в който победиха с 4:0

Наполи срази Рома в памет на Марадона (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Наполи почете по възможно най-добрия начин паметта на своята голяма легенда Дигео Марадона. "Партенопеите" изиграха вдъхновен двубой, в който победиха Рома с 4:0. "Слънчевото дерби" се оказа последният мач, на който стадионът на домакините се казва "Сан Паоло". От другата седмица той ще бъде преименуван на легендарния аржентински футболист.

Наполи срази Рома в памет на Марадона (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В негова възхвала днес неаполитанци излязоха и със специални екипи, донесли им и късмет срещу намиращия се до днес в страхотна форма тим на Рома.

Резултатът бе открит в 31-ата минута, когато Лоренцо Инсине даде аванс за своя тим. Капитанът изпълни по перфектен начин пряк свободен удар, който донякъде изненада и Миранте за 1:0.

Наполи срази Рома в памет на Марадона (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Силният двубой за плеймейкъра с №24 продължи и в 65-ата минута той дари Фабиан Руис с голова асистенция. Испанецът стреля много технично от дъгата и топката с изключителна точност попадна в левия ъгъл на "джалоросите".

Наполи срази Рома в памет на Марадона (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Класиката 3:0 бе оформена девет минути преди края. Миранте не реагира никак добре при изстрел от средна дистанция и притичалият Мертенс стори всичко необходимо, за да донесе нова доза радост за "партенопеите".

Наполи срази Рома в памет на Марадона (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

До края остана време да се разпише и италианският национал Матео Политано. Появилият се като резерва нападател премина на парад през четирима бранители на Рома, а след това се справи и с вражеския страж за крайното 4:0.

С победата Наполи събра 17 точки и вече е на пето място във временното класиране. Рома пък е със същия актив, но позиция по-надолу.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА