30 Ноември, 2020 11:34 1 410 1

Пиронкова запази позицията си в ранглистата

  • пиронкова-
  • ранглиста-
  • тенис-
  • място-
  • запазване

Българската тенисистка заема 135-то място

Пиронкова запази позицията си в ранглистата - 1
Снимка: БГНЕС

Цветана Пиронкова остана първа ракета на България и за първата седмица на месец декември. Българката, която направи голямото си завръщане в професионалния тенис с много силно участие на откритото първенство на САЩ, заема 135-о място с 560 точки. Тя продължава да води с три позиции и пет точки на втората ни ракета Виктория Томова.

Двете водещи български тенисистки не играха през последните две седмици, но са заявили участие в турнира на твърди кортове на ITF в Дубай, ОАЕ с награден фонд 100 хиляди долара. Надпреварата стартира с квалификации на 6 декември и ще завърши с финал на 13 декември.

Най-сериозен скок в ранглистата на WТА записа Елица Костова, но в ранглистата на двойки. Националката на България за "Фед Къп" и Амандин Ес от Франция отпаднаха на четвъртфиналите на турнира по тенис на червени кортове в Лас Палмас с награден фонд 25 хиляди долара. Това осигури на Костова скок с 24 места до 512-о.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    ЦВЕТИ не се предавай