Last news in Fakti

4 Декември, 2020 13:52 2 005 0

Катар показа петия от общо осемте нови стадиона за Мондиал 2022

  • катар-
  • стадион-
  • мондиал 2022-
  • футбол

Готов е 40-хилядният „Ал Раян Стейдиъм“, който е разположен в близост до търговски мол в покрайнините на столицата Доха

Организационният комитет на световното първенство в Катар обяви завършването на петия от общо осемте нови стадиона за Мондиал 2022.

Готов е 40-хилядният „Ал Раян Стейдиъм“, който е разположен в близост до търговски мол в покрайнините на столицата Доха. На модерното съоръжение ще се изиграят шест мача от груповата фаза и един от 1/8-финалите на първото световно първенство, което ще се проведе през зимния сезон на северното полукълбо.

Катар показа петия от общо осемте нови стадиона за Мондиал 2022

Официалното откриване на „Ал Раян Стейдиъм“ ще бъде на 18 декември с официален мач, с който ще бъде отбелязани две години до финала на световното първенство в Катар. Самият Мондиал ще стартира 21 ноември 2022 и ще продължи именно до 18 декември.

Квалификациите за Мондиал 2022 вече текат в Азия и Южна Америка. За първи път в историята домакинът на световното първенство няма да приеме и жребия за квалификациите. Европейските отбори ще научат своите съперници на 7 декември, а жребият ще се тегли онлайн в централата на УЕФА в Нион (Швейцария).

Катар показа петия от общо осемте нови стадиона за Мондиал 2022

Една от генералните репетиции на Катар за Мондиал 2022 е отложеното Световно клубно първенство, което трябваше да се състои през този декември, но ще се проведе през февруари 2021 г. Всички мачове ще се играят в Доха.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА