Last news in Fakti

20 Декември, 2020 21:07 2 444 1

Аталанта попиля Рома

  • рома-
  • серия а-
  • аталанта-
  • футбол

Един Джеко откри за "вълците" още в третата минута, но през второто полувреме "богинята" успя да обърне резултата

Аталанта попиля Рома - 1
Снимка: БГНЕС

Oтборът на Аталанта спечели с 4:1 срещу гостуващия Рома в мач от 13-ия кръг на италианската Серия А. Един Джеко откри за "вълците" още в третата минута, но през второто полувреме "богинята" успя да обърне резултата. Дуван Сапата в 59-ата, Робин Госенс в 70-ата, Луис Муриел в 72-ата и Йосип Иличич в 85-ата минута донесоха пълния обрат и трите точки за домакините.

Рома започна прекрасно срещата и поведе след по-малко от 180 секунди игра. Хенрих Мхитарян влезе отляво в наказателното поле и пусна пас по тревата, където Един Джеко бе оставен непокрит, като имаше време да овладее и да нанесе изстрел, с който откри резултата.

Аталанта попиля Рома
Снимка: БГНЕС

В деветата минута бомбен изстрел на Леонардо Спинацола от границата на наказателното поле, се отби от страничната греда.

Малко след половин час игра Дуван Сапата падна в наказателното поле на гостите и поиска дузпа, но главният съдия даде знак, че няма намерение да отсъжда наказателен удар. Играта бе подновена с ъглов удар за Аталанта и след центрирането Мартен де Роон стреля с глава, но Антонио Миранте спаси.

В добавеното време на първата част Лоренцо Пелегрини стреля отлично от пряк свободен удар, но Пиерлуиджи Голини внимаваше и изби в корнер.

През втората част обаче нямаше и помен от добрата игра на "вълците", които буквално рухнаха.

Аталанта попиля Рома
Снимка: БГНЕС

В 59-ата минута домакините разиграха отлично пред наказателното поле на Рома, като Йосип Иличич даде пас за Дуван Сапата, който от границата на наказателното поле шутира силно и реализира за 1:1 и с помощта на напречната греда.

Този гол даде импулс на "бергамаските", които бързо стигнаха и до пълния обрат. В 70-ата минута отново Иличич центрира отдясно в наказателното поле, където Рик Карсдорп изпусна Робин Госенс, който пък изпревари за високата топка вратаря Антонио Миранте и с глава реализира - 2:1.

Аталанта попиля Рома
Снимка: БГНЕС

Само две минути след това появилият с само преди секунди Луис Муриел пресече пас назад от играч на Рома, напредна към наказателното поле и с хубав отбеляза покрай Миранте за 3:1.

Пет минути преди края на двубоя и самият Иличич ознаменува добрата си игра с гол, след като се разходи из цялата защита на Рома и отбеляза в близкия ъгъл на вратаря за крайното 4:1.

Аталанта попиля Рома
Снимка: БГНЕС

С тази победа Аталанта се изчаки до седмата позиция с актив от 21 точки, докато "вълците" са четвърти с три повече. В следващия кръг "богинята" гостува на Болоня, докато "джалоросите" приемат Каляри.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Курти

    6 1 Отговор
    То смятай тия утайки ——— от Ловеч ги биха пък Кво остава за аталанта