4 Януари, 2021 12:28 1 487 3

Куман: Барселона има нужда от централен нападател

  • куман-
  • барселона-
  • нужда-
  • селекция-
  • трансфер-
  • нападател-
  • конкуренция

"Трябва да имаме повече конкуренция, да имаме по-голяма ефективност", заяви наставникът на каталунците

Куман: Барселона има нужда от централен нападател - 1
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на Барселона Роналд Куман настоява за привличането на нов централен нападател през януарския трансферен прозорец.

"Не е необходимо да повтарям казаното от мен в началото на сезона, че имаме нужда от някого на върха на атаката, за да имаме повече конкуренция, да имаме по-голяма ефективност, но това зависи от много неща“, коментира Куман след трудния успех на каталунците с 1:0 като гост на Уеска.

Той даде добра оценка за демонстрираната игра от отбора: „В последните 20 минути се представихме добре, въпреки че не ни беше лесно срещу отбор, който се затваря много в защита. Имахме спокойствие да променим играта по крилата. Вкарахме страхотен гол. В крайна сметка накрая малка страдахме, защото не успяхме да решим мача по-рано. Ако не успееш да вкара два или три гола, накрая винаги страдаш.“

"Вярвам на всеки един играч, който е в състава. Ако изберем да имаме трима в средата на терена, има място за трима нападатели. С Лео, който има пълна свобода на терена, избрах някой, който да ни дава много дълбочина като Усман Дембеле. Заложихме на Мартин Брайтуайт, защото в този тип мачове е необходимо да имаме играч от неговия тип. Това не означава нищо за Антоан. Нуждаем се от всички играчи за много мачове, които ни очакват“, добави наставникът на каталунците.

Куман иска отборът му да се подобри в последния пас, в създаването и реализирането на опасностите пред съперниковата врата. „Много съм щастлив от гола на Френки. Педри и Усман също излязоха на няколко ситуации. Дембеле демонстрира много добра игра. Той трябва да задържи това ниво и дори да подобри формата си.“

"Този месец е много важен за нашите стремежи. Предстоят ни много гостувания. Ако побеждаваме, зависим от резултатите на другите. Не е лесно да печелим далече от дома. Все пак може да намалим изоставането, ако побеждаваме. Срещу Уеска играхме силно и бяхме съсредоточени. Това е основата, от която се нуждаем. Трябва да подобряваме играта си особено без топка“, каза още Роналд Куман.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опааа

    3 0 Отговор
    Куман давзема баце той за сега е двободен агент ,а ако им трябва и вратар мис. прашки и тя е свободна много е добра като и бият дузпи По хрилото ще прехвърча от цеят. на цвят Севда ей така за отвличане на вниманието като през това време ще запознава противника с качествата на на. Шефа си и тези на мис гащи
  • 2 Пея

    8 0 Отговор
    Имаше най добрият в света, Суарес, но като няма мозък!
  • 3 Рошко

    3 0 Отговор
    Какво му беше на суарес, че го шитнахте