Last news in Fakti

17 Януари, 2021 14:42 1 295 2

Шеф в БФС не иска конгрес сега, а догодина

  • бфс-
  • атанас фурнаджиев-
  • футбол-
  • конгрес

Очаквам 4-5 кандидати и всеки да излезе със своята концепция за развитието на българския футбол

Шеф в БФС не иска конгрес сега, а догодина - 1
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев гостува в предаването „Арена Спорт“ по БНТ, където коментира темата за конгреса на БФС. Той сподели, че обмисля финансовото стимулиране на отбори, които залагат на млади футболисти.

„Към момента е невъзможно провеждането на конгреса заради пандемията. Въпросът е имали смисъл да провеждаме изборите, защото това ще е извънреден конгрес, след който новото ръководство ще има мандат от няколко месеца. Имаше дискусии в Изпълкома. Моето лично мнение е да се изчака до началото на 2022 г., когато ще се проведе редовен конгрес и новото ръководство ще има дълъг период за работа. Очаквам 4-5 кандидати и всеки да излезе със своята концепция за развитието на българския футбол. След това победителят сам ще определи хората, с които ще работи“, заяви Фурнаджиев.

„Костадин Гергинов ще внесе спокойствие в работата на съдиите. Познавам го добре и знам, че е човек, който не търпи да му бъде налагано чуждо мнение. Има достатъчен авторитет във футбола, уважаван е и в Европа, където през последните години получава назначения като наблюдател. Доволен съм, че сме готови в плейофите да започнем с ВАР. Обучението върви добре, финансирането е осигурено. Сигурен съм, че ще допринесе за разрешаването на спорните ситуации и ще превърне плейофите в още по-интересни и оспорвани“, допълни вицепрезидентът на БФС.

„Не е притеснително, че водещите отбори са с чуждестранни треньори. За мен проблемът е в детско-юношеския футбол. Там трябва да видим колко са качествени специалистите, какви заплати получават, какво е нивото им. Преди три години купихме методиката на Аякс и трябва да се провери дали тези треньори я спазват и дали имат качествата, за да я налагат. Има идея да се стимулират финансово клубовете, ако пускат млади играчи. Предстои да бъде обсъдено и да вземем решение. Футболът обаче трябва да се превърне в национална кауза. Трябва да се работи с общините, които да наблюдават и подпомагат развитието на своите млади играчи в отборите“, завърши Фурнаджиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кире гела

    4 0 Отговор
    навсекъде, индустриалец, футболен деятел, касичка на шиши, бест френд на бою. Кога му остава време да опъне просталесата, не е ясно...
  • 2 Герак Митко

    5 0 Отговор
    То и простака от Банкя не иска избори. Всеки докопал се до власт я иска за винаги. Така и тия мишоци в БФС отлагат и никой не ги спира да си стоят на хранилката, и да копаят дъното на футбола ни.