Last news in Fakti

29 Януари, 2021 17:08 1 318 1

УЕФА работи усилено по Супер Шампионска лига

  • уефа-
  • футбол-
  • шампионска лига-
  • супер шампионска лига

Евентуално да стартира от лятото на 2024 година

УЕФА работи усилено по Супер Шампионска лига - 1
Снимка: БГНЕС

УЕФА готви сериозна промяна във формата на Шампионска лига. Обсъжда се в бъдеще надпреварата да носи името Супер Шампионска лига и евентуално да стартира от лятото на 2024 година, информира "АС".

Има предложение всеки клуб да има по 10 срещи в груповата фаза, след което евентуално да преминава към преките елиминации. Така, ако в момента един отбор може да запише най-много по 13 срещи (б.р. - 6 в групите и 7 след това, стига преди това да не е минавал през квалификациите) в турнира, то занапред броят им ще е 17.

Най-важното изискване, което се очертава, е отделните федерации да се съгласят на драстични промени в броя на мачовете в местните си надпревари. Тъй като Супер Шампионската лига предвижда повече двубои за всеки един тим, то трябва да се редуцира броят на двубоите в съответните шампионати и местните купи. За предпочитане е лигите да ограничат клубовете си до 18 или най-добре до 16 клуба. В турните за купата пък не би трябвало всеки тим да изиграва повече от 4-5 срещи.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пената

    5 0 Отговор
    Що и да мислите ,без публика сте нищо !