Last news in Fakti

8 Февруари, 2021 14:24 1 759 3

Audi сериозно обмисля влизане във Формула 1

  • audi-
  • формула-
  • формула 1-
  • red bull racing-
  • red bull

Германците преговарят за партньорство с Red Bull

Audi сериозно обмисля влизане във Формула 1 - 1
Снимка: БГНЕС

Германският автомобилен производител Audi сериозно обмисля влизане във Формула 1 от 2025 година. Компанията е решена да влезе в Гран При надпреварите първоначално като производител на двигатели. Според информация на германското издание Auto Motor und Sport идеята е Audi да стане новият партньор на отбора на Red Bull и да замени двигателите на Honda, с които в момента се състезават Биковете.

От 2022 година Honda се оттегля от Формула 1 и отборът на Red Bull прави всичко по силите си да убеди отборите да подпишат споразумение за „замразяване на двигателите“. Само така австрийският отбор ще може да продължи да използва двигателите на японците, защото няма технологичната сила да ги развива.

От Honda обаче не са останали много доволни от възможността Audi да ги наследи, а не някой от производителите, които вече са в спорта и имат разработени свои двигатели. Притеснението на шефовете в Токио е, че германците могат да използват техните технологии, които са строго конфиденциални, за по-бързо и лесно създаване на свой турбохибриден двигател.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 миролюб бенатов

    2 2 Отговор
    Да си направят по едно сепуко и готово
  • 2 Тит

    0 0 Отговор
    Каква е причината Хонда да напуснат?

    Коментиран от #3

  • 3 Hellish

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Тит":

    Влагат милиарди а не градят имидж, защото от Мерцедес ги смазват (което важи и за другите пройзводители) плюс това гледаемостта на Формулата падна много. Тоест вместо реклама си правят антиреклама. А технологично не печелят нищо, защото автомобилостроенето вече твърдо се прехвърля на електрички и тези технологии които развиват за двигателите с вътрешно горене и хибридните технологии се обезмислят.
    Та, от практична гледна точка, стоенето във Формула 1 е безмислено. А японците са практични хора