Last news in Fakti

25 Февруари, 2021 20:44 3 091 13

Изненадващ обрат по скандала с допинга: Тримата национали оневинили федерацията и селекционера на националните отбори

  • здравко баблаков-
  • светлозар николов-
  • благой панайотов-
  • плуване-
  • федерация-
  • георги аврамчев

Изводът от днешната среща е, че с общи усилия продължаваме да търсим възможна външна намеса в този случай

Изненадващ обрат по скандала с допинга: Тримата национали оневинили федерацията и селекционера на националните отбори - 1

Представители на федерацията ни по плувни спортове, сред които президентът Георги Аврамчев, днес разговаряха с тримата състезатели, уличени в употребата на забранения препарат станозолол. Целта е изясняване на случая. Както е известно, заловените с допинг са талантите Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов.

"Не стана ясно как се е случило, но тримата оневиниха федерацията и селекционера на националните отбори Кристиян Минковски, който през последните дни беше обект на нападки", обясни Георги Аврамчев след срещата.

"Не сме ги питали дали тримата не са били в един момент пак заедно преди лагера", каза той.

Повод за последното изявление беше хипотезата на доктор Любомир Петров, че е възможно употребата на допинг да е станала още през декември.

"Изводът от днешната среща е, че с общи усилия продължаваме да търсим възможна външна намеса в този случай", добави Аврамчев.

На въпрос няма ли усещането, че Минковски се превръща в търсена и желана изкупителна жертва в допинг скандала, президентът на плуването отвърна: "Да! И ако някой има има желание за нападки към него, нека го кажат!".

Предстои изслушването на тримата уличени плувци в Антидопинговата комисия, на която ще присъстват и членове на управата на федерацията. То трябва да се състои до 3 март, уточни президентът Аврамчев и добави, че ще се направи опит за намаляване на предвиденото наказание от 4 години.

Утре плувната федерация дава пресконференция по случая с допинг скандала.

Тримата таланти, дали положителни проби, бяха считани за бъдещето на плуването в България и определяни за важни фигури в изграждането на силна щафета на държавния ни тим - Здравко Баблаков (покрит норматив Б за олимпийските игри в Токио на 100 м бруст), Светлозар Николов (държавен шампион на 200 и 400 м съчетано) и Благой Панайотов (държавен шампион на 200, 800, 1500 м свободен стил).


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 2 Отговор
    След тази информация за качествата на момчетата е редно да се намеси ДАНС.
  • 2 Иван Грозни

    13 0 Отговор
    Шинтири-минтири или пунта мара по просташки. Не искат разследване, а замазване. Без човешка намеса няма как да стане поглъщането на забранените вещества.
  • 3 Asdfg

    11 1 Отговор
    Да,да, Путин е виновен! Донесе пластмасовите чашки с хапчета! Бах ти идиотите! Зобят като наркомани, а после реват! В БГ от 20г. НЯМА СПОРТ НА НИВО! Всичко е ПУНТА-МАРА! МОШЕНГИЯ!

    Коментиран от #4, #12

  • 4 Тулуп

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Asdfg":

    абе то не са само нашите, ама глупендерите ги хванаха.

    Коментиран от #6

  • 5 Абе

    5 0 Отговор
    За да се изметнат толкова бързо явно са им дали по някой лев, или са ги заплашили, или и двете. Със сигурност някой е получил и изпълнил поръчката да им даде допинга за да отпаднат не само за олимпиадата, но и в близко бъдеще да не са конкуренция на световните "звезди"!

    Коментиран от #10

  • 6 Муфтата

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Тулуп":

    Виновен е " 👑 коронавирусът" Той е внушил на момчетата,че може и да не ги хванат!!
  • 7 Потърпевщ

    1 0 Отговор
    Вярвате или не , най-лесно е да изсипеш съдържанието на капсула ефедрин във течност или храна ... ходи разправяй и доказвай после , че не си взимал нищо.
    Който е казал " от най-добър приятел се получава най-качествен предател" е бил мн прав

    Коментиран от #9

  • 8 Това е типично

    1 0 Отговор
    българска работа. Очевидно са накиснати от някой завистлив треньо, чиито възпитаници немогат да изплават от тези. Или да направо мръсно на колеги. Няма как тези три ливади, дето немогат да си напишат правилно имената да вземат нещо. Невярвам и медика да е изпростял толкова. Или да е взел нещо евтино като заместител на препаратите.

    Коментиран от #11

  • 9 Значили

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Потърпевщ":

    че коментар 8 е близко до истината?
  • 10 Инж. Ганев

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Абе":

    Толкова ли са добри наште? Не знаех, язък че не са ги опазили! Тцъ, тцъ...
  • 11 РЕАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Това е типично":

    По скоро някой нанася удари по ръководството на федерацията и националния треньор. Отдавна не сме имали толкова добри времена в плуването и някой завидя. Дори бивши състезатели започнаха критика , та стана съмнително, още повече, че проверката е на нашата допинга лаборатория.
  • 12 Алфа Чакал

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Asdfg":

    Защо обаждаш момчетата.Може изобщо да не знаят какво са им дали.Момчетата са национални състезатели и не заслужават да ги обиждаш.Още повече ,че има толкова забранени вещества в този списък ,че да се чудиш ако си купиш пиле от непроверен магазин и го изядеш,после колко ли вида забранени вещества ще ти намерят.Дано се оправят момчетата и да ни прославят ,защото в мирно време спортистите са героите на страната .
  • 13 Шамара

    1 0 Отговор
    Някой им е скръцнал със зъби и те са размислили!