Last news in Fakti

3 Март, 2021 14:59 2 070 12

ЦСКА 1948 би шута на Ботев Пловдив за Купата на България

  • цска 1948-
  • дузпа-
  • купа на българия-
  • ботев пловдив-
  • осминафинали-
  • чочев-
  • маркиньос

"Червените" спечелиха с 2:1 след продължения

ЦСКА 1948 би шута на Ботев Пловдив за Купата на България - 1
Снимка: БГНЕС

ЦСКА 1948 за втора поредна година се класира за четвъртфиналите на купата на България. Столичният тим елиминира Ботев (Пловдив), след като спечели гостуването си в Коматево с 2:1 след продължения. Решително се оказа попадението на Димитър Митков в първото продължение.

Така „канарчетата“ не само остават без успех след назначението на новия треньор Азрудин Валентич, но и нямат победа от 26 октомври 2020 г., когато записаха домакински успех с 2:0 над Ботев (Враца). За първи път от 2015 г. „жълто-черните“ отпадат на осминафиналите за Купата на България.

Във втората минута изстрел на Николай Ганчев се отби в напречната греда, а след това съдията Георги Давидов маркира нарушение в атака на Димитър Митков. В 9-ата минута Реда Рабей стреля мощно от дистанция, но топката се отби в страничния стълб на вратата, пазена от Димитър Тодоров. Две минути по-късно Ботев отново създаде опасност в наказателното поле на гостите, но Тодоров се отличи със спасяване.

В 14-ата минута Марио Младеновски извърши нарушение срещу Димитър Митков в наказателното поле, което доведе до дузпа за "червените". Зад топката застана Ивайло Чочев, който бе безкомпромисен от бялата точка.

В 30-ата минута Реда Рабей получи от Емануел Току в наказателното поле, но стреля над вратата. Две минути по-късно бе извършена първата смяна в състава на ЦСКА 1948, като Николай Ганчев отстъпи мястото си на Георги Русев. В 34-ата минута Рабей и Салиф Сисе не успяха да възстановят равенството в "Коматево" след спасяване на Димитър Тодоров и намеса на Ангел Лясков.

В 36-ата минута Маркиньос направи своя дебют за пловдивчани, заменяйки Марио Младеновски. Гостите от ЦСКА 1948 също прибегнаха до смяна. Борислав Дамянов бе заменен от Марио Топузов в 37-ата минута. Две минути преди края на първата част в състава на Ботев се наложи и принудителна смяна, след като Салиф Сисе се контузи, а на негово място се появи Атанас Илиев.

В 52-ата минута ЦСКА 1948 извърши последната си разрешена смяна, след като Александър Александров замени Георги Господинов.

В 53-ата минута новото попълнение на пловдивчани - Маркиньос, изравни резултата с брилянтно попадение от дистанция.

В стотната минута Димитър Митков отново изведе гостите напред в резултата, след като отклони с глава топката в мрежата на Аргилашки.

В 105-ата минута Георги Аргилашки се намеси убедително, за да предотврати трети гол във вратата си. В 115-ата минута изстрел на Атанас Илиев мина встрани от вратата. Четири минути след това Току си нагласи топката на левия крак и стреля, но Димитър Тодоров спаси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да ти го...

    2 1 Отговор
    Съдията, съдията....

    Коментиран от #3

  • 2 тарикату

    5 3 Отговор
    Аз не мога да разбера тези ли са с ловешкия автобус или онези?
  • 3 Анималс

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Да ти го...":

    Поредна гавра на съдията. Трябваше да изгледа видеото в главата си и да отмени дузпата. Съдиите не се ли научиха, дузпа за числото че не се свири
  • 4 3,14К

    0 2 Отговор
    През целия мач съдията подпираше цифрата, състояща се от 4 числа!

    Коментиран от #6

  • 5 Левски 1914

    4 2 Отговор
    Ивоо защо в статията навсякъде си написал ЦСКА 1948, а когато пишеш за МЕНТЕТО винаги умишлено забравяте ТИРЕТО?

    Коментиран от #7, #9

  • 6 Математик

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "3,14К":

    Разбираш от футбол, точно толкова, колкото и от математика. Няма "цифра състояща се от четири числа", има числа състоящи се от една или повече цифри. Цифрите са точно 10 от 0 до 9 - ни повече, ни по-малко

    Коментиран от #8, #11, #12

  • 7 Кюстендилеца

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Левски 1914":

    Правилно прави Ивака! Защото числото трябва да се мачка, подтиска, да се гаврят с него докато не отиде в канала

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Левски 1914

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Кюстендилеца":

    Хитрец е Ганчев забаламоса ви и не си спасихте отбора и съвсем скоро ще започнете да събирате пари да спасявате Литекс – Sofia.
  • 11 3,14К

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Математик":

    В първи клас какво се учи числа и букви или цифри и букви? Вземи учебник и провери! А за футбола: два пъти съм изпадал от "А" група и три пъти съм влизал в нея. Зная добре кога и как могат да те прецакат съдиите. Бил съм Левски на " Герена" 3:2 пролетта на 1985г. Играхме 100минути. Съдия Хр. Младенов- В. Търново. Не е лошо да се образоваш и после да спориш.
  • 12 3,14К

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Математик":

    За числата и цифрите си прав. Извинявай!