19 Март, 2021 18:32 1 542 3

Порточанов: Очаквам 340 клуба да ме подкрепят за президент на БФС

  • порточанов-
  • очаквания-
  • подкрепа-
  • клубове-
  • президент-
  • конгрес-
  • бфс

“Аз не се захващам с нещо, ако не съм уверен в успеха", заяви кандидатът за шеф на футболния съюз

Порточанов: Очаквам 340 клуба да ме подкрепят за президент на БФС - 1
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Христо Порточанов заяви в предаването “От дузпа в тъч” на Sportal TV, че очаква да има подкрепата на около 340 клуба на предстоящия конгрес на централата. Бившият бос на Нефтохимик заяви, че категорично няма да има президенти и собственици на клубове в изпълкома, ако той спечели изборите.

“Аз не се захващам с нещо, ако не съм уверен в успеха. Уверявам ви, че на 25 юни ще направим всичко да се поздравим с успехи и то по правилния начин, както трябва да бъде. Надявам се, че колегите делегати ще бъдат тези, които ще решат избора във футболния съюз. Изненадан съм от реакцията на Венци, аз винаги го поздравявам за всеки празник, независимо с обаждане или смс”, каза Порточанов.

“В сайта на футболния съюз има четири списъка колко са клубовете на БФС. Единият е от 436, друг е 455, трети 551 и още един 552. Не знам в кой списък са работили колегите, че да кажат, че 174 са подписите. Ако това е било проблем би било редно да ми се обадят, както аз бих направил, ако съм почтен с колегите си. Ние имаме още 38 клуба, които бихме могли да добавим, но няма значение. Благодарение на нашата подписка ще има конгрес и това е безапелационно вярно. Самото желание на ЦСКА, Левски и в последствие на Лудогорец показва, че нещо не е както трябва. По моя информация един единствен човек е бил против провеждане на конгрес и това е господин Величков. Знам защо - защото той отпада от играта изцяло и няма да е никъде във футбола, както и много от членовете на изпълкома. Всички, към които се обърнахме ни подкрепиха. Лудогорец сами ни потърсиха, за да ни подкрепят, за което им благодаря”, заяви още кандидатът.

“Категорично няма да има президенти и собственици в изпълкома. Тяхното място е в професионалната лига. Комисиите, които ФИФА позволява ще преминат там. Единствените, които не позволява мисля, че са съдийска, дисциплинарна, лицензионна и апелативна. Няма как да има пожизнени хора в изпълкома. От 95 година има хора, които са там”.

“Не познавам г-н Величков, не мисля, че Бербатов ще се ангажира с такъв проблем. Ако Бербатов и Стилиян Петров имат желание да бъдат част от българския футбол, са добре дошли, но като вариант за президентска двойка не ги виждам. Както не виждам и другите двама колеги, за които се говори, че имат желание да бъдат. Клубовете са настроени за съвсем радикална промяна. Не виждам защо Боби Михайлов би се върнал”, каза още Порточанов.

“Трима професори - един академик ще бъдат в изпълкома, ще има и двама журналисти, единият ще е в изпълкома, един ще е шеф в медийната комисия. Нов изпълнителен директор и заместник. На всички останали в централата и по региони ще получат шанс да останат на работа с изключение на тези, които оказват натиск върху клубовете - с тях ще се разделим веднага”.

“5 или 6 са клубовете от елита, които твърдо стоят зад моята кандидатура. Аз лично не водя разговори с клубовете, а хора от инициативния комитет. Над 330-340 които ще подкрепят кандидатурата ми. Мисля, че всички, които са се подписали са “за””, заяви още Порточанов.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой68

    2 0 Отговор
    Страшна държава сме !!!!
    Като глед@м колко ФК и партий има на глава от н@селението,нищо чудно че сме и ще бъдем зле ...
  • 2 Корупция

    3 1 Отговор
    Ти също си ясен, щом кмета на Симитли събира подписи, доста от тях фалшиви.... Цирка е пълен трабва нови хора за БФС, не старите маймуни....
  • 3 Bai Nudals

    5 1 Отговор
    Тоя е първия,дето с пари започна да пробива рефери,и футболисти у нас. Не ставаше ли с пари следваха заплахи и т.н.