Last news in Fakti

1 Април, 2021 17:28 2 830 2

Ски-бегачи се хванаха за гушите след финиша (ВИДЕО)

  • ски-бягане-
  • бой-
  • финал-
  • удар-
  • щека

Владислав Афанасиев от Удмуртия и Антон Биков от Татарстан бяха дисквалифицирани

Ски-бегачи се хванаха за гушите след финиша (ВИДЕО) - 1
Снимка: instagram

На нещо невиждано станаха свидетели зрителите на полуфиналните спринтове от шампионата на Русия по ски-бягане. След финиширането на едната серия възниква скандал между Владислав Афанасиев от Удмуртия и Антон Биков от Татарстан.

Биков се приближава до съперника си и започва да му крещи, а след това го рита с крак. В отговор Афанасиев нанася удар с една от щеките си. Решението на организаторите е дисквалифицирането на двата отбора.

Президентът на федерацията по ски на Удмуртия – световният шампион Максим Вилегжанин, подкрепи своя състезател, който се оказал със счупена щека след сблъсък с Афанасиев след края на състезанието.

„Съгласен съм с решението на съдиите, но в същото време по какъв друг начин да реагира Владислав Афанасиев? Да, не удържа емоциите си, заради което нашият отбор беше дисквалифициран. А нима друг човек щеше да се удържи? Спортистите на регионално ниво получават малки заплати и харчат голяма част от нея, ако не и цялата, за закупуване на необходимия инвентар и пособия, за да запишат успешни резултати и да попаднат в националния отбор. А тук идва някакъв неадекватен съперник и умишлено ти чупи щеката“, обяви Вилегжанин.

„Ако състезател на Удмуртия беше постъпил по такъв начин, вече щях да съм го изгонил от отбора. Счупените щеки на самото трасе преди финалната линия са част от спорта, но след това... Надявам се, че ще бъдат поднесени извинения на Владислав и да му подарят нови щеки. За отбора на Татарстан това може да е нещо съвсем дребно, но на Афанасиев ще му стане приятно“, допълни трикратният олимпийски вицешампион.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно ли?

    5 0 Отговор
    Е ся разбрах що Тома Биков ни мрази толкова.Той бил от татарски произход!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.