Last news in Fakti

15 Януари, 2013 14:40 5 636 11

Great Wall излезе на 6-о място в "Дакар 2013"

  • great wall-
  • рали "дакар"

 

След изключително напрегнатия 8-и етап от рали Дакар 2013, в който част от състезателите бяха блокирани заради лошите метеорологични условия, успешно приключи 9-и етап от най-трудното състезание в света. След него пилотите на Great Wall Hover Карлос Соуса и Джоу Йонг се изкачват с няколко позиции нагоре в класирането. Португалецът финишира 6-и, а неговият колега – 20-и.
 
"Чувстваме изключително силен ангажимент като състезатели. Подкрепят ни много членове на екипа, които дават всичко от себе си. Това ни амбицира да се състезаваме не само за себе си, а и за целия екип.”, изказва благодарностите си към тима Соуса от името на двамата пилоти на Great Wall.
 
След най-дългия 9-и етап от състезанието пилотите са изправени пред предизвикателството на 10-и етап. Те ще преминат маршрута Кордоба – Ла Риоха, който има дължина 632 км, от които 353 км са състезателна отсечка. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кой4о

    1 3 Отговор
    пише се платена публикация или поне се изброяват предните 6 марки

    Коментиран от #7

  • 2 ХХХ

    4 1 Отговор
    Койчо, хайде стига писка с твоето песимистично мнение. Или искаш да кажеч, че ако статията бе за Yamaha, също ще е платена?

    Това са факти, които медиите отразяват. Ако следиш състезанието ще се увериш лично. Иначе браво на марката, екипажа и екипа!
  • 3 руснака

    1 0 Отговор
    браво на екипа.... ама и мен ме интересува цялото класиране!
  • 4 123

    0 1 Отговор
    Че този автомобил няма нищо общо с произвежданите в България.
  • 5 андро

    4 1 Отговор
    Абе пич ,кои автомобил има общо с която и да е страна.Това са автомобили ,специално произведени за този спорт,без значение каква намеса има в направата на двигател или шаси.Макар че се рекламира марка.(гордей се,мейд ин Булгария).

    Коментиран от #6

  • 6 330i

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "андро":

    по-вярно е: "fabrique in BG", но успеха си е успех, макар 4е 6-то място не е кой знае-какво
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Българин

    1 0 Отговор
    Браво нека нека избираме родното производство и стига хленчили на който не му харесва да направи по добра никой не го ограничава
  • 9 achoneto

    0 0 Отговор
    Kak 6-то място да не е кой знае какво.Колко участници има в това рали?Иколко известни марки са зад китайците?Браво на тях,може и късмет да е но е факт,че са се справили добре.
  • 10 Stoyan

    0 0 Отговор
    Браво за успеха.

    Но като знаете всичко китайско е по-малко или повече менте..

    По осведомените от вас знаят, че "колата" е BMW с емблема на GW
  • 11 ванката

    0 0 Отговор
    В състезанието всички коли са модифицирани специално, за да могат да издържат на тежкия терен и условия, така че не виждам защо трябва да се коментира това въобще. Всяка една кола няма почти нищо общо с марката. А за Грейт Уол това е много голям успех, като имаме предвид и колко екстремни ситуации имаше в някои етапи, браво на тях!