14 Април, 2021 00:09 1 957 1

Челси не си даде много зор срещу Порто, но продължава напред

  • челси-
  • порто-
  • загуба-
  • шампионска лига-
  • тареми

"Сините" от Лондон загубиха реванша с 0:1, но продължават напред след 2:0 в първата среща

Челси не си даде много зор срещу Порто, но продължава напред - 1
Снимка: БГНЕС

Челси се класира на полуфиналите в Шампионска лига, въпреки че загуби 0:1 четвъртфиналния мач реванш срещу Порто, който отново се игра в Севиля на стадион „Рамон Санчес Писхуан“ заради COVID-19 мерките. Единственото попадение в двубоя падна дълбоко в добавеното време, а негов автор бе Мехди Tареми. Лондончани спечелиха първата среща с 2:0 и така се класираха за полуфиналите на турнира с общ резултат 2:1, където ще се изправят срещу победителя от двойката между Реал Мадрид и Ливърпул.

Челси изигра много прагматично мача и контролираше мача през всички 90 минути. Лондончани не позволиха никакви изненади и не оставиха никакви възможности пред португалския тим и в реванша.

Футболистите на Томас Тухел играха много разумно на база преднината, която бяха изградили от първия мач. Те не предприеха излишни рискове, но в офанзивен план не създадоха почти нищо съществено.

От своя страна Порто така и не рискува, търсейки обрат в четвъртфиналния сблъсък.

Челси организира добра атака в 27-ата минута. Н'Голо Канте подаде към Кай Хаверц, който бе изведен на добра позиция в наказателното поле на Порто, но ударът му бе блокиран от Пепе.

Порто направи много сериозен пропуск в 33-ата минута. Хесус Корона изскочи на много добра позиция сам срещу Едуар Менди, но ударът му бе неточен, пращайки топката над напречната греда в аут.

Челси организира добра атака в 54-ата минута. Мейсън Маунт подаде към Бен Чилуел, който веднага комбинира с Кристиан Пулишич, но той разочарова със завършващия си удар и пропусна от много добра позиция в наказателното поле на Порто.

Челси разигра добре в 57-ата минута. Канте подаде към Мейсън Маунт, който стреля, но в последния момент Манафа сложи крака си на пътя на топката и тя бе изчистена в корнер.

След центриране в наказателното поле на Челси в 65-ата минута последва удар с глава на Мехди Тареми, но Едуар Менди се намеси и спаси. Това беше първият точен удар в мача.

Кристиан Пулишич демонстрира добри технически умения в наказателното поле на Порто в 70-ата минута, но в последния момент ударът му бе блокиран.

Шансел Мбемба стреля с глава в 85-ата минута, но слабо и право в ръцете на Едуар Менди.

Челси направи най-сериозния си пропуск в срещата във втората минута от добавеното време, когато Кристиан Пулишич бе изведен сам срещу Агустин Марчесин, но вратарят на Порто успя да отрази удара му.

Единственият гол в мача падна в четвъртата минута на добавеното време на срещата. Нану центрира в наказателното поле на Челси, където Мехди Тареми с много красив ножичен удар вкара топката във вратата на Едуар Менди.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    1 0 Отговор
    ве, направо си бяхме излезли за протокола...
    да видим довечера какво ще се случи. на нас по-лесни са ни пуля - в момента са гола водица. но пък не вярвам те да са в състояние да компенсират загубата от първия мач. "реал" за полуфинала е добре - да види азарчо (за пореден път) каква грешка допусна.