17 Април, 2021 11:21 2 481 3

Български треньор с огромен успех в Украйна

  • иван петков-
  • волейбол-
  • прометей (камянске)-
  • требъл

Иван Петков спечели требъл със воя Прометей (Камянске)

Български треньор с огромен успех в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

Доскорошният старши треньор на Марица (Пловдив) и селекционер на женския национален отбор Иван Петков спечели требъл с новия си отбор - украинския Прометей (Камянске).

Петков изведе Прометей до шампионската титла в Украйна.

В състава на тима играе и доскорошната капитанка на маричанки Лора Китипова. В щаба е и Николай Касабов, който беше в щаба на Марица.

Тимът от Камянске спечели титлата след 3:0 победи над Химик (Южни).

Момичетата на Иван Петков победиха с 3:1 гейма и в трите двубоя, а в последния спечелиха трофея като гости след 25:22, 26:24, 18:25, 25:14.

В първия си сезон като треньор в чужбина Иван Петков изведе Прометей до първи исторически требъл в клубната история. Освен шампионската титла, която тимът спечели за втори път (б.а. през миналия сезон първенството в Украйна не завърши заради коронавируса, но тимът беше обявен за шампион) Прометей спечели Купата на Украйна и Суперкупата на страната, които за първи път влизат във витрината на клуба.

За Иван Петков това е 17-и трофей и 15-и на клубно ниво. Той донесе шест шампионски титли, пет пъти Купа България и веднъж Суперкупата на България на Марица.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чудо голямо

    1 0 Отговор
    Работи за Украйна,работи професионално,плащат му,алес нормалес.За национален герой тук не върви,там пък не ни засяга..
  • 2 Без значение

    1 0 Отговор
    Никъде в статията не се споменава за какъв спорт става въпрос ...
  • 3 Дан Даш

    0 0 Отговор
    Браво Иване!
    Браво Лора, Ники!
    Все така напред и нагоре!