Last news in Fakti

21 Април, 2021 01:37 4 485 9

Вече и официално: Английските клубове няма да участват в Суперлигата

  • суперлига-
  • отказ-
  • официално-
  • английски футбол

Това обявиха първи от Манчестър Сити, които бяха последвани от Тотнъм, Арсенал, Ливърпул и Манчестър Юнайтед

Вече и официално: Английските клубове няма да участват в Суперлигата - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Всички английски клубове решиха да се оттеглят от Европейската Суперлига.

Това обявиха първи от Манчестър Сити, които бяха последвани от Тотнъм, Арсенал, Ливърпул и Манчестър Юнайтед. Единствено от Челси все още не са обявили официално новината, но това ще стане факт най-късно в утрешния ден.

Ето какво написаха от Арсенал:

"В резултат на това, че се вслушваме във Вас и в по-широката футболна общественост през последните дни, ние се оттегляме от предложената Суперлига. Допуснахме грешка и се извиняваме за нея".

Ливърпул:

"Футболен клуб Ливърпул може да потвърди, че нашето участие в предложените планове за формиране на Европейска Суперлига е прекратено.​ През последните дни клубът получи представителства от различни ключови заинтересовани страни, както вътрешно, така и външно, и бихме искали да им благодарим за ценния принос".

Манчестър Юнайтед:

"Манчестър Юнайтед няма да участва в Европейската Суперлига. Вслушахме се внимателно в реакциите на феновете ни, правителството на Обединеното кралство и други заинтересовани страни. Оставаме отдадени на работата с други от футболното общество, за да излезем с устойчиви решения на дългосрочните предизвикателства пред играта".

Тотнъм:

"Съжаляваме за безпокойството, причинено от предложението. Смятахме, че е важно нашият клуб да участва в разработването на евентуална нова структура, която се стреми да осигури по-добре финансовата честна игра и финансовата устойчивост, като същевременно предоставя значително по-голяма подкрепа за по-широката футболна пирамида.

"Ние вярваме, че не трябва да стоим на едно място и че спортът трябва постоянно да преразглежда състезанията и управлението, за да гарантира, че играта, която всички обичаме, продължава да се развива и вълнува феновете по целия свят.

„Бихме искали да благодарим на всички онези поддръжници, които представиха своите обмислени мнения", заяви шефът на Тотнъм Даниел Леви.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуем

    2 6 Отговор
    Праз
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 хахаха

    15 3 Отговор
    Случи се единственото възможно нещо в ситуацията, която създадоха. Не мога да повярвам, че алчността им ги направи да изглеждат жалки. Аньели и Маркионе разбиха Ферари в дългосрочен план, инкасирайки милиарди в краткосрочен. С Футбола не успя! Футболът е от феновете - за феновете. А не за рекламодателите.
  • 4 😁😁😁😁

    7 1 Отговор
    ...страх ги е от Лудогорец...😁...
  • 5 Илюминат

    13 1 Отговор
    Всъщност не разбирам каква супер лига ще правят тези ! Това са най задлъжнелите отбори в света! Дължат милиарди ! Най заборчнелите и скъсани мишоци !!!

    Коментиран от #7

  • 6 Рошко

    5 1 Отговор
    Тези се само забравиха, мислят само за печалби и кой по скъп играч да купят, хеле пък тия заложни къщи ако ги няма, ще е още по добре
  • 7 Видял

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Илюминат":

    С две думи: финансови пирамиди. Докога ще ги търпи ЕУ а и УЕФА.
  • 8 Махмуд

    4 1 Отговор
    Евала на Англия и нейните клубове.
  • 9 случаен

    2 0 Отговор
    като четох кви задължения имат ес клубовете направо настръхнах,чудно защо се допуска,явно новите императори като в рим да има зрелища за плебса,само новите глдиатори не са роби а много добре заплатени,закривайте футбола който иска да играе ама без пари,любителски