Last news in Fakti

29 Април, 2021 06:09 3 432 0

Ман Сити мечтае за финал в ШЛ след обрат срещу ПСЖ

  • манчестър сити-
  • псж-
  • футбол-
  • шампионска лига

"Гражданите" се наложиха с 2:1 като гост на "Парк де Пренс" и по този начин станаха сериозни фаворити за достигане до финала

Ман Сити мечтае за финал в ШЛ след обрат срещу ПСЖ - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити победи драматично ПСЖ в първия мач от полуфиналите на Шампионската лига. "Гражданите" се наложиха с 2:1 като гост на "Парк де Пренс" и по този начин станаха сериозни фаворити за достигане до финала.

Парижани първи поведоха в резултата, но след пълен обрат, отборът на Хосеп Гуардиола триумфира. Попаденията станаха дело на Маркиньос за домакините, а точни за Сити бяха Де Бройне и Марез.

Ман Сити мечтае за финал в ШЛ след обрат срещу ПСЖ
Снимка: БГНЕС

Френският отбор доминираше през първото полувреме, но след попадението на Де Бройне, което дойде по изненадващ начин, "гражданите" взеха инициативата и тотално обърнаха събитията на терена.

Срещата започна равностойно. Двата отбора се разузнаваха и не създаваха опасности пред врете врати.

В 15-ата минута, домакините успяха да поведат. Ди Мария центрира от корнер, остро на първа греда, където Маркиньос изпревари защитниците и засече с глава за 1:0.

Ман Сити мечтае за финал в ШЛ след обрат срещу ПСЖ
Снимка: БГНЕС

Последва по-активна игра от страна на домакините. Минути преди края на полувремето парижани имаха сериозни претенции за дузпа след като Кансело и Неймар се сблъскаха в наказателното поле, бразилецът падна, но съдията Феликс Брих прецени, че не може да става въпрос за наказателен удар.

През втората част, ситуацията на терена коренно се промени.

В 64-ата минута, след къс корнер, топката стигна до Кевин Де Бройне, който се опита да центрира, кълбото мина през всички играчи, рикошира в земята и влезе във вратата на Навас, с късмет или не, но за 1:1.

Ман Сити мечтае за финал в ШЛ след обрат срещу ПСЖ
Снимка: БГНЕС

В 71-ата минута обратът бе пълен. Марез стреля от фаул от около 23 метра, топката мина през Паредес и Кимпембе, които бяха на стената, тупна след това и влезе във вратата на Навас за 1:2.

Шест минути по-късно домакините останаха и с човек по-малко след директен червен картон за Идриса Гей, който фаулира грубо Гюндоган. До края на мача, Ман Сити доминираше, но не създаде други чисти голови положения.

Реваншът в Манчестър на 4 май.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА