5 Май, 2021 15:32 1 497 7

БФС отряза молбата на ЦСКА 1948 за отлагане на мачове

  • цска 1948-
  • молба-
  • отлагане-
  • мачове-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • отказ

От футболната централа заявиха, че не уважават молбата, поради сгъстената програма и изискванията на УЕФА сезонът да завърши преди Европейското първенство

БФС отряза молбата на ЦСКА 1948 за отлагане на мачове - 1
Снимка: БГНЕС

Българският футболен съюз излезе с позиция по повод молбата на засегнатия от няколко случая на заразени с коронавирус отбор на ЦСКА 1948. От централата не уважиха молбата за отлагането на останалите мачове на тима до края на сезона, макар да сториха това за планираната за вчера среща с Локомотив (Пловдив).

До края на сезона ЦСКА 1948 има домакинство на ЦСКА на 7 май, гостуване на Арда на 12-и, гостуване на Берое на 16-и и домакинство на Лудогорец на 25-и.

Ето позицията на БФС:

Във връзка с молбата на ФК ЦСКА 1948 за отлагане на планираните двубои на клуба от първенството на ППЛ поради бум на положителни тестове за COVID-19, ръководството на Българския футболен съюз държи да внесе следните уточнения:

- По предложение на Медицинската комисия към БФС от 5 август 2020 г., съгласувано с държавните здравни власти, мач от професионалния ни футбол може да бъде отложен при над 10 доказано заразени с коронавирус играчи. Поради тази причина СТК взе предвид съображенията на ФК ЦСКА 1948 и отложи срещата с Локомотив (Пловдив).

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

- Предвид сгъстената програма на ППЛ и насрочената дата за финал в турнира за Купа България, въз основа на изискванията на УЕФА за краен срок на завършване на шампионатите преди старта на европейското първенство по футбол и предстоящите ангажименти на българския национален отбор, както и с оглед спазването на феърплея и равнопоставеността между клубовете при формиране на крайното класиране в Първа лига, Спортно-техническата комисия към БФС няма възможност да уважи искането на ФК ЦСКА 1948 за отлагане и пренасрочване на останалите двубои на клуба и те ще се проведат по предварително обявената програма.

- Ръководството на Българския футболен съюз си дава сметка за изключително сложната ситуация, в която се намират не само футболните клубове, но и цялото ни общество и призовава към строго следване на мерките и препоръките, наложени от Министерството на здравеопазването и Министерството на младежта и спорта. Още веднъж настойчиво препоръчваме на всички клубове от системата на БФС да спазват противоепидемичните мерки с цел минимизиране риска от заразяване и нормално протичане на футболните първенства.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оставка

    2 0 Отговор
    Време е да се почисти основно БФС.
    Смърди:(
  • 2 ЕМБЛЕМАТА

    7 2 Отговор
    Някой да обясни защо Спрокел, Тангаринини, Боладовци си търсят парите от ПФК ЦСКА-София АД, а не от ПФК "Централенспортенклубнаармията1948" АД (както са регистрирани)? Нали те били ЦСКА? Не се е чувало Спрокел и Тангариня да са играли в Литекс или Чавдар ;) Защо ЦСКА София трябва да плаща на Спрокел за нещо от преди 15 години, ако не са ЦСКА?

    Коментиран от #3

  • 3 Левски 1914

    1 8 Отговор

    До коментар #2 от "ЕМБЛЕМАТА":

    Те ги търсят ама Ганчев не дава вика НИЕ СМЕ Литекс.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ЦарВул

    1 0 Отговор
    Ми да играят с юношите!!Нали са "автентичния ЦСКА!!Сигурно имат и перфектна юношеска школа!!
  • 6 ГОРСКИ

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Левски 1914":

    Ти си от отбора на Васил ИВАНОВ Кунчев със какво право коментираш ЦСКА!!!!!
  • 7 Джони Факалот

    1 0 Отговор
    То днес Търговския регистър отряза БФС , та е трябвало на отрязване.